Ђоковић: Видео сам све, то је прљав систем!

© AP Photo / Gregorio BorgiaСрпски тенисер Новак Ђоковић
Српски тенисер Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, рекао је да по завршетку играчке каријере жели да се посвети академском образовању, али је додао и да не жели да се бави политиком, бар онаквом каква је данас.
Тенисери Рафаел Надал и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2021
Надал је остао у времену Обаме – Ђоковић чека Париз за освету
Српски тенисер је за италијански „Спекио“ истакао да жели да добије барем диплому основних студија.
„То што нисам успео да урадим то као младић ме растужује, иако сам веома захвалан за све што сам имао. На крају дана, факултет не постоји само за децу, може да се иде на предавања и после 40. године. То је кућа знања, а ја сам веома радознао. Тема која ме највише занима је свакако здравље, веома широко поље. Али, желим да студирам античке цивилизације и археологију. У овом периоду желим да разумем оно шта може да ме највише занима. Данас, можете много тога да урадите онлајн, што је можда и најбоља опција за мене јер сам тенисер и тата“, навео је Ђоковић.
Многи у Новаку виде потенцијалну политичку личност за наредни период, али...
„Већ сам био укључен у политику, у тенису. Борио сам се десет година да се играчима да право гласа и видео сам да је политика чудан свет, што ми се никако не допада. Прљав систем. Нисам за то што видимо у готово свим модерним земљама, у нашој такозваној демократској цивилизацији. Више од политике, они ми се чине као интереси корпорација. Нисам спреман да причам о политици, али као неутрални посматрач морам да кажем да смо изгубили праву демократију годинама раније. Данашња привреда значи много више, партизански интерес, не налазим себе у томе. Ако ми срце не буде рекло да могу позитивно да утичем на људе, то нећу радити. Али моја будућност је отворена за све.  Сигурно ћу подржати моју земљу и изван терена, осећам се близак Србији и имам интересе и ван спорта“, рекао је Ђоковић.
О политици и односу према Новаку недавно је за Спутњик спорт говорио његов отац Срђан Ђоковић.
► На шта је све Надал спреман како би парирао Ђоковићу?
► Рођен је у Минхену, али је изабрао Србију – и за њега гарантује Новак Ђоковић
► Ђоковић: Све бих позвао у Србију, да виде наше највеће богатство /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала