Актуелни шампион у проблему, Гризлији шокирали Џезере! /видео/

© AP Photo / Ross D. Franklin Ентони Дејвис и Леброн Џејмс – ЛА Лејкерс
  Ентони Дејвис и Леброн Џејмс – ЛА Лејкерс - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2021
Пратите нас
Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса, актуелних шампиона НБА лиге, изгубили су у првој утакмици плеј-офа од Финикс Санса – 99:90.
Лејкерси су и претходне године започињали плеј-оф са поразом, тада од Хјустона и Портланда, али су успевали да се врате и да се са четири тријумфа заредом пласирају у другу рунду.
Међутим, утисак је да су овога пута наишли на знатно „тврђи орах“ и да ће се до краја серије озбиљно помучити да би елиминисали екипу предвођену Крисом Полом и Девином Букером.
Лејкерси су одиграли исподпросечну прву утакмицу, мучили су се на оба краја терена и Санси су то оберучки прихватили.
Сјајну партију одиграо је Девин Армани Букер који је на овом сусрету дебитовао у плеј-офу. Букер је на терену провео 45 минута и утакмицу је завршио са 34 поена, седам скокова, осам асистенција, а из игре је шутирао 13/26 (50 одсто).
Лејкерси нису имали решење за Букера, фантастични бек Санса радио је оно што најбоље зна, а то је да убаци лопту кроз обруч и ако то буде био случај у наредним мечевима, шампиону се не пише добро.
Сансе треба да брине повреда Криса Пола који је ишчашио раме и целу утакмицу играо је под болом. На крају је уписао 36 минута, а меч је завршио са седам поена и осам асистенција.
Одличан је био и Диандре Ејтон са 21 поеном и 16 скокова, док је допринос дао и Бриџис са 10 поена, четири скока и две украдене лопте.
У пораженом тиму подбацили су сви. Дејвис је постигао само 13 поена, Леброн је убацио 18, а Шрудер је имао 14 и три асистенције.

Јута – Мемфис 109:112

Кошаркаши Мемфис Гризлиса изненадили су првопласирану екипу регуларног дела сезоне победивши 112:109. Гризлији су искористили моментум, те су већ на старту серије направили брејк.
Млада екипа Мемфиса одиграла је сјајну утакмицу, бриљирали су Дилон Брукс и Џа Морент, и заслужено су славили у Солт Лејк Ситију.
Јута је била ослабљена неиграњем Донована Мичела, али и поред тога била је фавори пред почетка утакмице.
Џезери су имали шансу да преко Бојана Богдановића дођу до продужетка, али је хрватски кошаркаш промашио тројку и Мемфис је славио.
Најефикаснији у победничком тиму био је Брукс са 31 поеном, Морент је убацио 26, а Валанчунас је имао 15 поена и 12 скокова. У пораженом бољи од осталих био је Богдановић са 29, а Конли је убацио 22.

НБА, резултати – плеј-оф:

Филаделфија – Вашингтон 125:118 (1-0)
Финикс – ЛА Лејкерс 99:90 (1-0)
Њујорк – Атланта 105:107 (0-1)
Јута – Мемфис 109:112 (0-1)
Богдан бриљирао у паклу Медисон Сквер Гардена! /видео/
Да ли је пронађен кључ за Јокићево „гашење“?
„Жељко први заслужује позив из Америке“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала