Лајовић коначно прекинуо црни низ: „Мало сам сумњао у себе“

© AP Photo / Andy BrownbillДушан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2021
Пратите нас
Душан Лајовић, српски тенисер, коначно је прекинуо низ пораза и уписао победу над Рикардасом Беранкисом резултатом 6:3, 6:3 у првом колу Београд опена.
Душан Лајовић и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2021
Олимпијске игре у Токију
Други „рекет” Србије одустао од Олимпијских игара!
Други рекет Србије је меч завршио за 80 минута, иако дуел није стартовао на најбољи начин.
Лајовић је ривалу дозволио да поведе са 2:0 у првом сету, али је потом променио плочу, заиграо на свом нивоу и преокретом стигао до 1-0.
Наставак је протекао у добром ритму за Лајовића, направио је један брејк у шестом гему другог сета и у деветом је окончао дуел.
Лајовић ће се у другом колу састати са Жеремијем Шардијем.
„За мене, почетак меча је био тежак због емоција од претходних недеља. Одмах сам изгубио сервис и мало сам сумњао у себе. Срећом, ово је резултат рада током претходних дана. После Рима сам покушавао да се ментално опоравим, радио сам напорно. На тренингу пре пет дана је изгледало слично као током мечева у претходним недељама, али је из тренинга у тренинг било све боље. Током меча сам почео да верујем да имам оно што је потребно. Мале ствари су ме чиниле срећним, покушавао сам да не сумњам у себе и да не размишљам превише. Ишао сам од поена до поена, и када сте у добром ритму, не размишљате превише шта ће да се догоди. Данас сам баш то радио. Знао сам да морам да будем свестан тога да морам да самог себе подсећам да тако радим”, рекао је Лајовић.
За њега, начин на који дише током меча је од велике важности.
„Једна од главних ствари је дисање на одређен начин током меча. Ако ми срце ради убрзано, трудим се да издахнем брзо три пута и удахнем једном дубоко. Ако имам времена, покушавам да дишем кроз стомак како бих смањио тензију”.
На крају, причао је о грешкама које су неминовне код сваког играча и како се не повући у таквим ситуацијама.
„Када почнете да сумњате у себе, не повлачите се. Урадите то што морате. Ако направите грешку и нисте проактивни на терену, то не мора да значи да треба да престанете да будете проактивни. Када сумњате у себе, тада покушавате да не доведете себе више у ту позицију да грешите, што је само по себи грешка. Ако направите грешку током нападачке игре и од тада престанете да нападате, то је много већа грешка. Ове мале ствари чине разлику, а требало би борити се за сваку лопту, чак и у ситуацијама кад грешите. То је баланс две ствари – када можете да контролишете ситуацију и када не можете”, закључио је српски тенисер.
► Крајиновић одустао од Београда: Веома сам тужан
► Рођен је у Минхену, али је изабрао Србију – и за њега гарантује Новак Ђоковић
► Ђоковић: Све бих позвао у Србију, да виде наше највеће богатство /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала