„Гаспром“ се враћа у Либију - почео експлоатацију нафте

© REUTERS / Ismail ZitounyНафтовод у Либији
Нафтовод у Либији - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2021
Пратите нас
„Гаспром интернешнал“ наставио је са компанијом „Винтершел деа“ експлоатацију нафтних поља у Либији. Производња ће 2021. године порасти са садашњих 43.000 барела на дан до 62.000 барела, саопштио је директор компаније Сергеј Туманов у интервјуу корпоративном листу „Гаспрома“.
„У јесен 2020. године, након десет прекида због сукоба у Либији, успешно је настављена производња нафте у оквиру нашег либијског актива. У земљи је постепено обновљен рад лука, извозних терминала и производних погона. У исто време је у оквиру нашег заједничког предузећа са ‘Винтершел деа’ (Wintershall Dea - Wintershall Aktiengesellschaft (WIAG) завршена важна фаза радова у Либији. Функција оператора развоја у басену Сирт у областима 91 и 107 предата је новооснованој компанији ‘Сарир оил оперејшн’ Sarir Oil Operations B.V. (SOO) која је формирана заједно са либијском националном нафтно-гасном корпорацијом ‘Нешнал оил корпорејшн’ (National Oil Corporation (NOC)“, изјавио је он.
Туманов је навео да је за реализацију планова за повећање производње нафте у Либији планирано да се спроведе низ мера за повећање ефикасности и обнављање производње.
„Гаспром интернешнал“ планира да 2021. године почне освајање нових нафтних поља на локацији Ел Асел у Алжиру, чија је експлоатација планирана у 2025. години, рекао је Туманов.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала