Кривокапић: Данашњи дан – нови заокрет /видео, фото/

© ФотоПредседница Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Црне Горе Здравко Кривокапић
Председница Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2021
Пратите нас
У Бањалуци је одржан састанак председнице Републике Српске Жељке Цвијановић и премијера Црне Горе Здравка Кривокапића, који борави у званичној посети Српској. Кривокапић је нагласио да данашњи дан представља заокрет јер је претходна власт Црне Горе врло често заборављала одређене регионе који носе префикс који није био прихваћен на најбољи начин. 
"Ми желимо да то променимо. Није битно како се ко осећа, шта је по националности јер је дошло време да економија доминира на овим просторима", рекао је премијер Црне Горе.
Поручио је да управо влада на чијем је челу шаље једну такву поруку - да је окренута ка бољој будућности и просперитету, првенствено грађана Црне Горе, те јачању и унапређењу сарадње са свим суседима.
Кривокапић је рекао да у времену кризе морамо да покажемо апсолутну солидарност, истичући да је за Црну Гору у овом тренутку најбитније да спремно дочека туристичку сезону. Позвао је грађане Српске да посете црногорско приморје.
Председница Српске је након састанка рекла да је разговарано о односима Републике Српске и Црне Горе и унапређењу сарадње.
"Ово је била прилика да упознам премијера Црне Горе о политичкој ситуацији, да су институције стабилне", рекла је Цвијановић.
Након састанка са председницом Српске, премијер Црне Горе разговарао је и са премијером Српске Радованом Вишковићем, преноси РТРС.
Вишковић и Кривокапић о путној инфраструктури, енергетици
Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је црногорским премијером Здравком Кривокапићем разговарао о сарадњи Бањалуке и Подгорице, развоју путне инфраструктуре и енергетским потенцијалом.
Вишковић је на конференцији за новинаре након састанка рекао да су се Кривокапић и он сагласили да је неопходно што пре обезбедити финансијска средства за изградњу пута Брод на Дрини-Фоча према Шћепан Пољу.
Навео је да је Црна Гора више него заинтересована за градњу путних праваца који је повезују са Републиком Српском и БиХ. Напоменуо је и да укидање наплате путарине на путу Требиње-Херцег Нови значајно олакшава комуникацију и проток људи.
Говорећи о енергетици, Вишковић је истакао да Црна Гора и Република Српска значајан енергетски потенцијал користе из термоелектрана и да се морају што пре окренути обновљивим изворима енергије. Разговарано је и о туристичким потенцијалима.
Кривокапић је изразио задовољство данашњом посетом Републици Српској, истичући да између Црне Горе и Српске нема никаквих граничних спорова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала