Ђоковић се у Београду нервирао, па смо га питали – шта је идеално?

© AP Photo / Darko VojinovicНовак Ђоковић током меча са Матсом Мораингом на Београд опену
Новак Ђоковић током меча са Матсом Мораингом на Београд опену - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2021
Пратите нас
Српски тенисер Новак Ђоковић је уз доста муке успео да савлада Матса Мораинга и пласира се у треће коло Београд опена. Један од највиднијих проблема били су услови за игру, који су били далеко од идеалних.
Новаку је малтене од самог почетка меча проблем правила шљака на Централном терену Тебниског центра „Новак“, па је у неколико наврата покушавао да поправи терен.
Услови за Новака, како и за друге тенисере, често су далеко од идеалних, због чега смо најбољег српског спортисту питали да нам открије шта за њега значи – идеално.
„Аустралијан опен. Мелбурн парк. Род Лејвер арена. 7 увече. То је најидеалније“, прокоментарисао је уз осмех Ђоковић, деветоструки шампион првог Гренд слема сезоне.
Шљака је без поговора најпроблематичнија подлога за игру, највише због непредвидивости одскока лоптице, али и због других разлога, које је Ђоковић објаснио у разговору са новинаром Спутњика.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2021
Ђоковић уз доста муке победио 253. тенисера света
„Иако сам одрастао на шљаци, није ми омиљена подлога. Највише волим да играм на бетону, па онда на трави, а онда тек на шљаци. Али, то не значи да сам бележио лоше резултате на шљаци, али шљака је таква подлога где је све више непредвидиво и понекад за мој стил игре, темпо и ритам то уме да буде поприлично изазовно – када има доста лоших одскока, када квалитет терена није баш најбољи, па и ветар, то какве су лоптице...“, рекао нам је најбољи тенисер планете, који је у једном налету емоција током меча са Мораингом љутито разбио рекет.
​Новак истиче да није све баш тако како изгледа гледаоцима крај малих екрана.
„То људи на телевизији не виде и мисле да није велика разлика, али за нас је велика разлика када се промене лоптице, када играш предвечерњи меч, када играш усред дана, када је већа влага, надморска висина, када је топлије... То за наш спорт прави велику разлику. Ако имате неког јаког сервера, онда овакви мечеви преко дана нису најидеалнији за такве противнике, јер лоптица брже иде и више одскаче у току дана, а он је висок два метра и удара заиста изузетно јако, односно иде на све или ништа. У таквим неким условима и том рулету, када играте са таквим противником, је увек теже“, објаснио је Ђоковић.
Српски тенисер Марко Топо током Београд опена - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2021
Рођен је у Минхену, али је изабрао Србију – и за њега гарантује Новак Ђоковић
Тенисери имају право гласа, али коначни избор тачног времена одржавања њиховог меча зависи од много фактора.
„Ја не могу увек да бирам када ћу и где играти, то зависи и од телевизије и преноса, од осталих играча, од тога да ли неко игра дубл или не, да ли му је потребно више времена да се одмори јер има малу повреду... То је резултат договора више људи – директора турнира, супервизора, других турнира који се играју тада, телевизије... Има ту милион различитих елемената који утичу. Ја могу да упутим захтев и овде у Београду су ти захтеви усвојени, али на другим турнирима није то увек случај“, додаје Ђоковић.
„Запад нас се боји због Ђоковића“
Виктор Троицки у свом стилу – луђе и од лудила, псовке, преокрет и шокантна победа! /фото/
Ђоковић: Све бих позвао у Србију, да виде наше највеће богатство /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала