Северни гигант: Нуклеарна ракетна крстарица „Петар Велики“ на вежбама у Баренцовом мору /видео/

© Sputnik / Павел Львов / Уђи у базу фотографијаТешка атомска ракетна крстарица "Петар Велики" и ракетна крстарица "Маршал Устинов" у пристаништу Северне флоте Русије у Североморску
Тешка атомска ракетна крстарица Петар Велики и ракетна крстарица Маршал Устинов у пристаништу Северне флоте Русије у Североморску - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2021
Пратите нас
Бродови су приликом изласка на отворено море извели маневре са хеликоптерима Ка-27 и авионима Ил-38 и пронашли условну непријатељску подморницу. У овој акцији им је помогла хидроакустична станица и хидроакустичне бове спуштене из авиона.
Тешка нуклеарна ракетна крстарица Северне флоте „Петар Велики“ испловила је у Баренцово море. Пратило ју је више од десет малих ракетних и противподморничких бродова и миноловаца, подморница, као и авиони и хеликоптери, заједно са специјалном јединицом Кољске флотиле за борбу против подморских диверзаната. Све снаге су упућене у море како би учествовале у вежбама.
Након што су бродови напустили Североморск почела је припрема пролаза дуж пловног пута који је очишћен од мина. Затим је одбијен напад условних диверзаната у брзим чамцима који су заустављени нападом маринаца са горње палубе крстарице „Петар Велики“.
Вежбе је водио заменик команданта Северне флоте вице адмирал Олег Голубјев.
Након што су сви задаци реализовани све снаге су се вратиле у своје базе.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала