Белорусија о забрани летова: Ако треба, летећемо и преко Северног пола

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаАвион белоруске компаније "Белавија"
Авион белоруске компаније Белавија - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2021
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко је коментаришући забране појединих земаља Европске уније да над њиховом територијом лети белоруска национална авиокомпанија, рекао да ће „Белавија“ убудуће летети преко неутралних територија Балтика, Средоземног мора, а ако буде било потребно, и преко Северног пола.
„Можемо да летимо и другим правцима. Имамо Русију, Кину, Индију и друге земље у источном, јужном и северном правцу. Летећемо преко Средоземног мора, преко Балтика, па чак и преко Северног пола – то нам нико неће забранити“, рекао је он.
Лукашенко је додао да је Минск одувек био заинтересован за пораст туристичке размене и јачање контаката међу људима, али да се сада ситуација променила.
© SputnikЛетови Белорусија
Летови Белорусија - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Летови Белорусија
Такође, белоруски председник је упозорио да је припремљен пакет реципрочних мера свим земљама које су предузеле непријатељске кораке према Минску, било да је реч о ембаргу на трговину или о ограничењима транзита.
„У стању смо да заштитимо своје грађане и своја предузећа. Мере ће бити болне за све оне који су заузели непријатељски став“, нагласио је.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала