Чувене даме „прецртале“ Федерера и Надала: Ђоковић ће бити ГОАТ

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANНовак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер
Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2021
Пратите нас
Барбара Шет и Крис Еверт, некада успешне тенисерке, говориле су о успесима Новака Ђоковића, Рафаела Надала и Роџера Федерера и томе ко ће бити највећи тенисер свих времена, такозвани ГОАТ.
О томе ко је на првом месту у поређењу играча из „велике тројке“ се говори већ скоро целу деценију, а аргумената има за сваку од три стране.
Шет, некада седма тенисерка света, истиче да ће број освојених Гренд слем титула пресудити.
„Мислим да ће се борба за највише освојених Гренд слем титула водити између Новака и Рафе. Можда Роџер верује да може да освоји Вимблдон још једанпут, али то ће бити тешко у његовим годинама (пуни 40 ове године прим. аут), поготово јер толико дуго није играо“, рекла је Шет за „Тенис 365“.
​Тренутно стање не иде у корист Ђоковићу, пошто у својим витринама има 18 слемова, док су Надал и Федерер освојили по 20, али Шет верује да ће српски тенисер престићи ривале до краја каријере и самим тим, према њеним критеријумима, постати ГОАТ.
„Новак и Рафа ми изгледају физички спремни и мислим да ће Ђоковић престићи Надала и Федерера на крају“, објаснила је Шет.
Еверт, некада прва тенисерка света и осамнаестострука Гренд слем шампионка у синглу, у потпуности је сагласна са Барбаром о томе да ће онај ко буде имао највише највећих трофеја бити и вечно најбољи.
„Новак ће сигурно бити тај који ће завршити са највише гренд слемова. Добар је на свим подлогама и млађи од ривала. Мислим да се све зансива на томе колико ћете бити здрави, после толико година на Турнеји. Ако буде могао да игра још три, четири године, сигурно ће освојити барем још четири или пет Гренд слем титула“, јасна је Американка.
Шет је истакла да о томе шта су Србин, Швајцарац и Шпанац урадили морају да се пишу хвалоспеви, јер се то вероватно никада више неће поновити.
„Шта су њих тројица урадили у тој ери је невероватно. Никада нећемо доживети нешто овакво. Ако освоје 21, 22 или 23 – то није битно, једноставно је невероватно. Њих ће заувек памтити као највећу ствар ове ере, што је феноменално“, додала је 45-годишња Аустријанка.
​Наредни Гренд слем на којем ће „велика тројка“ моћи да се састане је Ролан Гарос, који је на програму крајем маја. Ту чувена Американка највеће шансе даје „краљу шљаке“.
„Надал је у три сета рањивији, а у пет га је врло тешко победити. Издржљив је толико да може у сваком тренутну да игра три, четири или пет сати“, објаснила је Еверт.
„Бик са Мајорке“ је прошле године победио Ђоковића у финалу, а ове године, због Рафиног пада на треће место АТП ранг листе, њихов дуел је могућ и у полуфиналу.
После Отвореног првенства Француске следи Вимблдон, где Федерер има какве-такве шансе да направи некакав успех.
„Волела бих да Роџер освоји Вимблдон поново. Мислим да верује да то може, јер у супротном не би ни играо. Али, он је баш дуго ван терена (одиграо неколико мечева у последњих годину и по дана прим. аут) и његово тело ће бити у проблему када буде морао да игра мечеве у пет сетова“, објаснила је Шет и додала:
Српски тенисер Марко Топо током Београд опена - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2021
Рођен је у Минхену, али је изабрао Србију – и за њега гарантује Новак Ђоковић
„Ја сам се пензионисала када сам имала 28 година и мислила сам да сам тада баш стара. Роџер сада има скоро 40 година, а ми причамо о томе да може да освоји Вимблдон. То је невероватно“.
И Еверт истиче да Роџер шансу има практично само у Лондону, али додаје да постоји разлог за забринутост.
„Најбоља шанса ће му бити Вимблдон, где су поени краћи. Може да излази на мрежу. У последње време није много играо и то је оно што ме брине. Роџер је изгубио инстинкт, поверење у себе. Пре Вимблдона, срећом по њега, играће неколико турнира и покушаће да се врати“, подвукла је она.
Због овога је Новак Ђоковић то што јесте /видео/
Други „рекет” Србије одустао од Олимпијских игара!
Ђоковић: Све бих позвао у Србију, да виде наше највеће богатство /видео/
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала