Доминација какву Европа не памти – Мицић је најбољи!

© Фото : fiba.basketballРепрезентативац Србије Василије Мицић
Репрезентативац Србије Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2021
Пратите нас
Василије Мицић, плејмејкер Анадолу Ефеса, проглашен је за најкориснијег кошаркаша Евролиге у сезони 2020/2021.
У истој сезони Србија ће имати најкорисније играче (Никола Јокић у НБА) у две најбоље лиге на свету, те ће се тиме померити нове границе домаће кошарке.
Напоменимо и да је Мицић трећи Србин који је освојио престижну награду од њеног увођења у сезони 2004/2005. године. Претходно је за МВП-а проглашен Милош Теодосић 2010, односно Немања Бјелица 2015. године.
Мицић иза себе има феноменалну годину у којој је са Анадолу Ефесом изборио пласман на Фајнал фор, а лигашки део завршио је са просеком од 16,3 поена и 4,8 асистенција.
Мицић је био кључни кошаркаш за игру Ефеса, те је предводио екипу до 14 победа у последњих седаманест утакмица регуларног дела сезоне.
У четвртфиналу елитног европског кошаркашког такмичења играо је на врхунском нивоу и спада међу најзаслужније што је турски клуб елиминисао Реал Мадрид.
Српски кошаркаш потпуно је сазрео, има 27 година и наредне сезоне вероватно ће се придружити Јокићу, Богдановићу, Марјановићу и осталим нашим играчима у НБА лиги.
Права на Мицића полаже Оклахома која, према спекулацијама, једва чека да га дочека и да са њим нападне плеј-оф најјаче кошаркашке лиге на свету.
Пре тога очекује га Фајнал фор Евролиге који се игра наредног викенда, а затим квалификације за Олимпијске игре и надамо се највеће спортско планетарно такмичење.
Петорка за будућност у којој нема Звезде и Партизана али има више Србије него икада
„Вама је лако јер вас чува полиција, а ја морам да извучем живу главу из Подгорице“
Лејкерси одговорили критичарима, „ванземаљци“ из Бруклина газе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала