Лукашенко упозорава: Ако у Белорусији нешто „експлодира“, избиће светски рат

© Фото : БелТА / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2021
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко упозорио је „злонамернике“ да не предузимају исхитрене потезе јер ће, уколико у Белорусији нешто „експлодира“, избити нови светски рат.
„Циљ је јасан. Знамо коме одговара да демонизује Белорусију. Ми смо мала земља, али одговорићемо адекватно. Постоје слични примери у свету. И пре него што предузмете оштре, непромишљене акције, сетите се да је Белорусија центар Европе. И ако овде нешто избије, то ће бити још један светски рат“, рекао је председник у парламенту у Минску.
Лукашенко је упозорио да је његова земља изложена притиску без преседана. Према његовим речима, најновији догађаји показују да власти нису узалуд упозоравале на јачање екстремизма.
Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2021
Лукашенко о инциденту са „Рајанером“: Све сам радио у оквиру закона, штитио сам људе
„Прича о покушајима државног преврата, физичког уклањања највиших званичника, као и изолације руководства Белорусије – јасна је потврда тога. Погледајте какав притисак без преседана се данас врши на на земљу, како желе да нас агресивно казне, да нас поставе на наше место и испровоцирају коришћењем најпрљавијих метода и технологија“, рекао је шеф Белорусије.
Целокупна ескалација са стране Запада је њихова завист, немоћ и бес јер нису успели да реализују оружану побуну и државни удар у Белорусији, нити ће успети, истакао је Лукашенко. Уједно је и оптужио оне који не желе добро његовој земљи да покушавају да угуше Белорусију.
Истовремено, председник је упозорио да ће Белорусија оштро одговорити на све санкције, нападе и провокације Запада, јер Минск други избор нема.
„Треба вас зауставити данас, јер већ сутра може да буде касно“, казао је.
Лукашенко је додао и да је уверен да се улични протести у Белорусији више неће поновити будући да екстремисти и терористи више неће моћи да манипулишу белоруским народом.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала