Маестрални Дончић бацио Клиперсе на колена! /видео/

© AP Photo / Marcio Jose SanchezКошаркаш Далас Меверикса – Лука Дончић
Кошаркаш Далас Меверикса – Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2021
Пратите нас
Кошаркаши Далас Меверикса победили су ЛА Клиперсе 127:121 и повели 2-0 у првој рунди плеј-офа. Феноменалан меч одиграо је репрезентативац Словеније Лука Дончић, а серија се сада сели у Тексас где ће се одиграти наредне две утакмице.
Мало ко је мислио да ће резултат у серији после два меча у Лос Анђелесу бити 0-2, међутим, Меверикси су све изненадили и са две сјајне утакмице показали су чврстину, знање и квалитет.
Очекивао се одговор Клиперса након што је Далас славио у првом сусрету, али изабраници Тајрона Луа нам нису то пружили. Поново су одиграли лоше, пре свега дефанзивно и гости су заслужено славили.
Лука Дончић поново је показао да је велики победник и да ћемо га у будућности редовно гледати у завршницама најјаче кошаркашке лиге на свету.
Репрезантативац Словеније на терену је провео 38 минута и утакмицу је завршио са 39 поена (16/29), седам скокова и исто толико асистенција.
Дончић, иако има само 22 године, потврдио је да је феноменалан лидер и да је са оваквом екипом Даласа, која има много мана, у стању да победи и најбоље тимове у лиги.
Луку су у завршници удвајали, те је утакмицу тројком преломио Тим Хардавеј јуниор који је на 63 секунде до краја донео екипи великих +7 – 123:116.
Клиперси нису успели да се врате из заостатка од седам поена и након две утакмице налазе се веома близу елиминације из плеј-офа.
Поред Дончића, Хардавеј је постигао 28 поена, Порзингис је убацио 20, Клебер 13, а Ричардсон и Брансон по девет поена. Српски кошаркаш Бобан Марјановић није улазио у игру.
У пораженом тиму истакли су се Кавај Ленард са 41 поеном, шест скокова и четири асистенције, као и Пол Џорџ са 28 поена, 12 скокова и шест успешних додавања.

НБА, резултати:

Бруклин – Бостон 120:108 (2-0)
Финикс – ЛА Лејкерс 102:109 (1-1)
ЛА Клиперс – Далас 121:127 (0-2)
Србин је навикао на „атмосферу линча“ – да ли ће и млади Американац? /видео/
Јокић је нашао решење за „тучу“ и судије! /видео/
Миротића је ударио песницом, а сада је напао Бјелицу – због Јаниса /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала