Петорка за будућност у којој нема Звезде и Партизана али има више Србије него икада

© Фото : АБА лига/Мега Сокербет/Ивица ВеселиновИдеална петорка јуниорске АБА лиге
Идеална петорка јуниорске АБА лиге - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2021
Пратите нас
Кошаркаши Меге други пут су освојили АБА лигу за играче млађе од 19 године, а чак четворица Срба део су идеалне петорке регионалног кошаркашког такмичења.
У понедељак су на Чајетини одигране финална и утакмица за треће место АБА лиге за У19 селекције. Младе наде Мега Сокербета убедљиво су савладале вршњаке из подгоричке Будућности резултатом 92:83, док је КК Игокеа надиграла Слободу из Ужица са чак 25 поена предности (87:62).
Екипа из Београда, други пут је славила у финалу регионалне лиге, пошто је на дебију такмичења из 2018. године у Лакташима била боља од Црвене звезде.
Наредне године славила је Цибона која је такође поразила црвено-беле у финалу које се играло у Славонском броду, док је прошла сезона услед пандемије коронавируса отказана.
Изабраници Драгољуба Аврамовића до трофеја дошли су победама над јуниорском селекцијом Партизана у четвртфиналу, а до утакмице одлуке стигли су и победом над Слободом из Ужица у полуфиналу.
Кошаркаш Мега сокербета, Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2021
Америка је „лоцирала“ нови бисер из Србије /видео/
За најкориснијег играча такмичења проглашен је Никола Јовић, осамнаестогодишњи кошаркаш победничке екипе који је у финалу квалификационог турнира јуниорске Евролиге повео Мегу на завршни топ 8 турнир у Келну, када је такође проглашен за МВП-а.
Момак висок 208 центиметара покрива позицију бека, а уједно је и део идеалне петорке регионалног кошаркашког такмичења у ком му друштво праве двојица саиграча – Никола Ђуришић и Петар Ковачевић, те Вук Бошковић из Игокее и Томислав Ивишић из Будућности.
Вук Бошковић, крилни центар екипе из Лакташа, 2016. године је бранио боје Србије на Европском првенству за играче млађе од 16 година, а љубав према репрезентацији Србије наследио је од своје сестре, прослављене српске одбојкашице, Тијане Бошковић.
Прве и друге сезоне Срби су имали три, односно једног представника у идеалној петорци јуниорске АБА лиге. Крилни центар Игокее Далибор Илић оба пута је понео признање, док су му друштво 2018. године правили Зоран Пауновић из Црвене звезде и Андрија Марјановић.
Звезда опет пала у Подгорици!
Српски баскеташи разбили Американце и освојили турнир
„Жељко први заслужује позив из Америке“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала