Путин: У року завршити 20 ратних бродова, акценат ставити на приоритетне видове наоружања

© Sputnik / Сергей Ильин / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин је изјавио да је неопходно у року снабдевати војску наоружањем. У том контексту нагласио је да је важно на време завршити изградњу 20 ратних бродова, као и усмерити пажњу на развој приоритетних видова наоружања.
„Обратите пажњу: важно је да се у року и према плану војска снабде перспективним наоружањем и техником“, рекао је Путин.
Председник је појаснио да је реч пре свега о техници намењеној ваздушно-космичким снагама и морнарице.
„Према утврђеним државним уговорима потребно је завршити у року изградњу и модернизацију 20 бродова за далеке морске зоне. Ваздухопловно-космичким снагама је испоручено 145 нових и модернизованих авиона“, подвукао је Путин.
Лансирање ракете-носача Сојуз ФГ са свемирским бродом Сојуз МС 09 са посадом на космодрому Бајконур - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2021
Револуционарни пројекат Москве: Прави се наследник „Бурана“
Он је такође напоменуо да је важно да се акценат стави могућност повећања капацитета орбиталне групе космичких апарата војне и двоструке намене.
Председник Русије је предложио да се на састанку Одбрамбено-индустријског комплекса Русије размотри и производња приоритетних видова наоружања, укључујући и оне са вештачком интелигенцијом, ласерских и хиперсоничних система.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала