Тачијев саветник: Француски предлог споразума Београда и Приштине без узајамног признања /видео/

© Председништво СрбијеАлександар Вучић, Емануел Макрон и Хашим Тачи
Александар Вучић, Емануел Макрон и Хашим Тачи - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2021
Пратите нас
Француска је предложила привремени споразум Београда и Приштине, у ком неће бити узајамног признања, тврди саветник бившег председника привремених институција на Косову Хашима Тачија.
Бехрами је у интервјуу за ТВ Кљан Косова рекао да Француска форсира идеју привременог споразума, коју подржава и Брисел.
„Немачка, према мојим информацијама, није у игри због избора који су у тој земљи ове године. Америка је предала овлашћења Бриселу за дијалог. Француска идеја је да се постигне привремени споразум, као што је био онај из Вашингтона. Међутим, та идеја је штетна за Косово, јер говори о аутономији севера, већим правима за цркву, у замену за признање од стране Грчке и либерализацију виза“, тврди Бехрами, који каже и да је улога Америке секундарна, а не примарна као раније.
Како је додао, саветници француског председника Емануела Макрона послали су сигнал да неће бити либерализације визног режима за грађане Косова, што је назвао „преговарачком тактиком“.
„Интерно се преговара и верујем да ће ове теме бити отворене на следећем састанку који ће се одржати у Паризу. Није добро улазити у ту игру јер привремени споразуми не доносе дугорочну стабилност, не решавају проблем између Косова и Србије, већ само стварају илузије да је нешто урађено“, рекао је Бехрами.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала