Амерички научници изнели свој суд о кинеским вакцинама

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICКинеска вакцина „Синофарм“
Кинеска вакцина „Синофарм“ - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2021
Пратите нас
Две вакцине кинеске компаније Синофарм су безбедне и ефикасне против ковид-19, наведено је у студији објављеној у медицинском Часопису Америчког лекарског удружења.
Научници су чекали више детаља о ове две вакцине, иако се оне већ користе у многим земљама, а једна је недавно добила подршку Светске здравствене организације за хитну употребу, пренео је АП.
У извештају објављеном онлајн у Часопису Америчког лекарског удружења, закључује да су вакцине ефикасне око 73 одсто, односно 78 процената, као што је Синофарм раније и тврдио.
Истраживачи из Синофарма и његових локалних партнера на Блиском истоку наводе да је у истраживању учествовало око 40.380 учесника, пренео је Танјуг.
Кинеска вакцина - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2021
СЗО одобрила вакцину "Синофарма" за хитну употребу
Коришћене су две вакцине компаније Синофарм, једна коју је развио Институт биолошких производа из Вухана, друга коју је развио Пекиншки институт за биолошке производе и плацебо.
Истраживање је изведено у четири државе - Бахреину, Уједињеним Арапским Емиратима, Египту и Јордану, међутим, у студији су приказани само подаци за Бахреин и УАЕ.
„Нема ничег врло изненађујућег. У складу је са оним што су раније тврдили, али не уклања у потпуности сумње у вези Синофарма“, рекао је Ђин Донг-јан, професор медицине на Универзитету у Хонг Конгу који није био укључен у студију.
Вакцине, обе направљене од инактивираних вируса, већ су дате милионима људи широм света.
Светска здравствена организација одобрила је Пекиншком институту за биолошке производе вакцину против ковид-19 за хитну употребу почетком маја, тако да је то прва кинеска вакцина која је добила сертификат.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала