Американци би посебан статус за Надала – и да унизе Медведева

© AP Photo / Michel EulerРафаел Надал при освајању Ролан Гароса 2020.
Рафаел Надал при освајању Ролан Гароса 2020. - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2021
Пратите нас
Познати амерички спортски портал „Спортс илустрејтед“ бавио се питањем рангирања на Ролан Гаросу, те указао на проблем „преписивања“ са АТП листе уместо посматрања претходног успеха тенисера.
Новинар Џон Вертхајм указао је на проблем који би за најтрофејнијег шампиона француског Грен слема, Рафаела Надала, могла да представља чињеница да ће се ове године наћи на месту трећег носиоца, што подразумева да би са Новаком Ђоковићем могао да се састане у полуфиналу.
На питање има ли шансе да Надал буде други носилац на Ролан Гаросу с обзиром на то да је Данил Медведев рангиран на тој позицији АТП листе али су мале шансе да „догура“ до друге недеље у Паризу, Вертхајм наглашава да се Француска федерација сложила да остане верна ранг листи, али да то не би требало да буде случај.
„Али у неком тренутку би требало да превлада здрав разум, зар не? Тринаестоструки шампион (Ролан Гароса, прим.аут), који прошле године није изгубио ниједан сет у седам одиграних мечева, постављен је за трећег носиоца. А момак који је изнад њега (Медведев) никада није освојио меч у Паризу, и има скор од 11/20 победа на шљаци током читаве каријере. Нико нема користи од овога. Ни Надал, ни Ђоковић који би могао да се састане са великим ривалом у полуфиналу. Користи нема ни турнир. Као ни интегритет рангирања“, тврди Американац.
Вертхајм наводи да верује да ни сам Медведев не би имао ништа против да Шпанац зауме његово место у жребу за француски Гренд слем, с обзиром на његову фрустрацију играња тениса на шљаци и слабим резултатима на овој подлози.
„Не желим да будем овде. Гери, молим те, казни ме, избаци ме, то би било боље за све. Трудим се, али шта да радим?“, рекао је Рус током дуела са Асланом Карацевим у другом колу турнира у Риму.
У прилог ставу да „краљ шљаке“ не би требало да буде рангиран испод Медведева поменута је и чињеница да је недавно освојио своју десету титулу у Риму, те да би Надал сваке године требало аутоматски да буде постављен за првог носиоца на Ролан Гаросу.
„Није проблем у АТП ранг листи, већ у „систему“ рангирања на турниру, који није никакав систем, већ преписивање рангирања. Ради се о две ствари. Прва је да позивамо на субјективност, али одступање од система рангирања и омогућавање пристрасности такође може бити проблематично (Вимблдонова формула садржи инхерентне пристрасности). Друго, овде се ради о филозофском питању. Да ли би рангирање требало да буде унапред познато, или би требало да буду резултат претходног успеха?“, пита се амерички новинар.
Чувене даме „прецртале“ Федерера и Надала: Ђоковић ће бити ГОАТ
На шта је све Надал спреман како би парирао Ђоковићу?
Надал је остао у времену Обаме – Ђоковић чека Париз за освету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала