Ана Брнабић: Имамо инфлацију нон пејпера

Пратите нас
Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да Влада не жели да коментарише нон пејпере који су се појавили у вези са Косовом и Метохијом, јер је реч о неформалним политикама, а и не зна ко су аутори.
„Имамо инфлацију нон пејпера и ниједан нисмо подржали или оповргли, зато што то није начин на који се бавимо политиком. Постоје само спекулације, и шта год да кажемо, открили бисмо своје карте које не желимо да откривамо”, рекла је Брнабићева, одговарајући на питање самосталног посланика Владана Глишића о нон пејперу који су објавили немачки медији, а у којем се помиње реинтеграција КиМ у састав Србије.
Глишић је питао и у вези са прекрајањем граница, а Брнабићева је подсетила да је против тога да се прекрајају границе, оне које прихватају Уједињене нације.
Брнабићева је сагласна да прекрајање граница отвара питање регионалне стабилности, те да су они који су признали такозвану државу Косово отворили Пандорину кутију коју је тешко затворити.
„Видели смо то и у Грузији, Шпанији..то су последице отварања Пандорине кутије“, рекла је Брнабићева.
„Да ли имамо платформу (за КиМ) — имамо. Имамо и платформу која је усвојена у овом дому, али морамо да кажемо и да се од 2014. године суочавамо са реалношћу којој нисмо кумовали”, додала је она.
Председник Александар Вучић је, казала је премијерка, показао да се бори најбоље што може, а резултат тога јесте чињеница да мора да се настави дијалог Београда и Приштине иако је за највећи број држава то питање било затворено и стављено ад акта.
„Не видим други пут осим дијалога и надам се да ће Приштина смоћи храбрости и снаге за тај дијалог, који је у интересу свих нас. Ми смо увек спремни за дијалог и да разговарамо“, навела је Брнабићева, пренео је Танјуг.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала