Бразил добија још једну гигантску статуу Христа /фото/

© Sputnik / Sergey Pytakov / Уђи у базу фотографијаСтатуя Христа-Искупителя на горе Корковаду в Рио-де-Жанейро, Бразилия
Статуя Христа-Искупителя на горе Корковаду в Рио-де-Жанейро, Бразилия - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2021
Пратите нас
Бразил ће добити још једну гигантску статуу Исуса Христа, која ће бити пет метара виша од познатог споменика Христа Спаситеља у Рио де Жанеиру.
Бразилски град Енсантандо објавио је пројекат за изградњу бетонског споменика Исуса Христа, високог 37 метара, на платформи високој шест метара.
Идеја да овај мали град подигне споменик Христа Заштитника појавила се после посете познатог свештеника Жоаоа Гранцота.
​Рафаел Фонтана, члан координационе групе задужене за подизање споменика, каже да споменик неће бити финансиран из буџета, додајући да је плац на ком ће он бити, иначе највиша тачка у граду, донација три породице, док се остали радови финансирају добровољним прилозима.
Он се нада да ће споменик привући туристе у ово место и да ће их бити бар 5.000 недељно.
Према плану, споменик ће у својој унутрашњости имати лифт, који ће водити посетиоце до видиковца који ће се налазити у висини Исусовог срца.
Аутор споменика је вајар Маркус Моура, који је раније радио гигантске скулптуре Христа, Девице Марије, Пелеа… Он је рекао како се нада да ће статуа Христа ујединити све хришћане, ма којој конфесији да припадају.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала