Покренут план „Култи“: Полиција Косова у близини српских светиња

© AP Photo / Visar KryeziuПрипадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косова и Метохије
Припадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2021
Пратите нас
Полиција Косова је регистровала пораст броја напада на имовину Српске православне цркве на Косову због чега су повећане патроле на терену.
Само од почетка ове године забележено је укупно 13 оштећења црквене имовине или покушаја крађе.
„Закључно са данашњим датумом укупно је пријављено 13 случајева на објектима СПЦ у различитим регионима Косова. Од укупног броја пријављених случајева девет су класификовани као случајеви тешке крађе, а четири као оштећења имовине“, наводи се у писаном одговору Косовске полиције за „Косово онлајн“.
Из полиције наводе да су у складу са својим надлежностима евидентирали и делимично процесуирали починиоце кривичних дела.
„Након пријаве случајева, на лице места су излазиле надлежне полицијске јединице, вршиле увиђаје и прикупљале материјалне доказе који су представљани надлежном тужилаштву и координисали даље истражне радње. У одређеним случајевима, идентификовани су извршиоци и против истих су поднете пријаве, а остали случајеви се и даље истражују“, додаје су у саопштењу.
У циљу спречавања напада на објекте Српске православне цркве Косовска полиција примењује посебан оперативни план деловања.
„Након повећаног броја пријављених случајева у марту 2021. године Косовска полиција је покренула додатни оперативни план ’Култи’ који се спроводи на целој територији Косова, где је укључен већи број полицијских јединица са циљем превентивног деловања и откривања починиоца кривичних дела“, закључује се у одговору косовске полиције.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала