Од ивице живота до остварења сна: „Играм против Новака, значи да сам већ победио!“

© AP Photo / Marta LavandierФедерико Корија
Федерико Корија - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2021
Пратите нас
Када је Федерико Корија победио Пабла Куеваса у осмини финала Београд опена имао је само једну ствар на уму – његов следећи противник је Новак Ђоковић.
Српски тенисер Пеђа Крстин током Београд опена - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2021
Шок за Србина усред Београда – 6:0, 6:0!
Најбољи тенисер света је одлучио да други пут у години заигра у свом родном граду, а на путу до трофеја њему стоји Аргентинац, са којим ће се састати у среду од 14.00, уз директан текстуални пренос на Спутњик спорту.
Корија је навео да је у дуелу са Куевасом имао додатну мотивацију због могућности да се у наставку турнира састане са Ђоковићем.
„Трчао сам за сваком лоптом знајући да ћу тако бити ближе прилици да заиграм против једног од највећих играча у историји тениса. Живот и тенис су ми дали овај диван моменат, без обзира на могући резултат. Осећам као да сам победио због чињенице да ћу имати искуство играња против Новака“, рекао је Корија.
Млађи брат Гиљерма Корије, некадашњег финалисте Ролан Гароса, има 29 година и историју која није толико сјајна.
Федерико се годинама борио са менталним проблемима, анксиозношћу и „аутодеструкцијом“, а чак је желео и да заврши каријеру, пре него што је ангажовао нови тим који му је помогао да покаже макар део свог потенцијала.
„Идеја о томе да ћу играти против Новака ми даје осмех на лице, нисам могао да замислим да ће се то догодити. Толико времена сам провео ван великих турнира, а сада играм против Нолета? Захвалан сам што имам ову шансу“, рекао је Корија.
► Лајовић до Београда није знао за победу, а сада је остварио другу у низу
► Чувене даме „прецртале“ Федерера и Надала: Ђоковић ће бити ГОАТ
► Ко је „кенгур“ с југословенским коренима који је пресудио селектору Србије?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала