„Заћутали су кад сам се повукао, сада размишљам да се кандидујем за председника ФСС“

© Sputnik / Радоје ПантовићМинистар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић
Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић  - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2021
Пратите нас
Расим Љајић, вишеструки министар и почасни председник ФК Нови Пазар, потврдио је да размишља о функцији председника Фудбалског савеза Србије.
Митар Мркела - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2021
Ексклузивно: Митар Мркела нови председник ФСС?
Он је гостовао у емисији „Прави угао“ на РТ Војводина, где је објаснио како је текао његов мисаони процес у вези са тиме.
„Када је Нови Пазар покренуо иницијативу рекао сам да нисам заинтересован. Желели су преко мог утицаја да обезбеде регуларност у завршници првенства, али тад о томе нисам размишљао. Сада већ размишљам, да будем искрен и потпуно јасан“, појаснио је Љајић.
Љајић, међутим, није потврдио да да ће се кандидовати.
„Не кажем да ћу се кандидовати, али размишљам, свакако. Мени није потребан никакав статус, био сам на различитим положајима у држави, своје амбиције остварио. Многи људи су ме питали ме да ли сам нормалан да идем у „осиње гнездо“, како сад сви виде ту организацију. Ја ћу ићи тамо, кандидоваћу се, јер верујем у наш фудбал, да можемо да будемо најјачи у региону и да имамо најрегуларнију лигу у региону“, истакао је Љајић.
Марко Пантелић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2021
Пантелић се огласио после скандала у ФСС: Спреман сам и живот да дам!
Како је навео, у српском фудбалу није све тако црно.
„Направићемо кардиналну грешку ако све наше стручњаке и спортске раднике бацамо у исти кош. Имамо сјајне људе, већину познајем. Ситуација јесте више црна, него бела, али без озбиљног тима људи не може ствар да се доведе до краја.“
Љајић је истакао да је подршка државе неопходна у фудбалу.
„Да дође Супермен, ако нема подршку МУП-а, правосуђа и осталог, нема шансе да се ствари у фудбалу среде. Ја сам то што јесам, не могу да побегнем од тога што сам био и што јесам, мислим да би то само могло да ми помогне у послу који бих радио. Рекао сам да нећу бити у Влади, нико није веровао, људи су правили шале. Онда су заћутали кад сам се повукао и нисам ни помишљао о томе да уђем у фудбал. Имам страст за фудбалом, она ме води да размишљам у том правцу да се кандидујем“, навео је Љајић.
► Звезда се огласила поводом скандалозног потеза њеног играча /видео/
► Ђаволи пали после драме у Гдањску – највећи успех у историји Жуте подморнице! /видео/
► Велико појачање за Звезду: „Слушао је своје срце“ /фото, видео/
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала