Америка оптужила Русију: Ваш гас је „најпрљавији“ на свету

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Уђи у базу фотографијаЦеви гасовода "Северни ток 2"
Цеви гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2021
Пратите нас
Министарка енергетике САД Џенифер Гренхолм, коментаришући питање санкција против гасовода „Северни ток 2“, који иначе не подржава, оценила је да је природни гас произведен у Русији наводно „најпрљавији“ на свету.
Она је током саслушања у Комитету Представничког дома америчког Конгреса за науку, свемир и технологију рекла да САД сматрају гасовод „веома опасним“.
„Њиме се превози 'најпрљавији' природни гас на земљи без икаквог вођења рачуна о безбедности у вези са емисијом метана. То је лоше за нашу климу“, сматра министарка.
С тим у вези, руски сенатор Алексеј Пушков изјавио је да је министарка енергетике, „представљајући се као специјалиста, заборавила да напомене да се амерички гас, који стиже у Европу, за разлику од руског, састоји и из „молекула слободе“.
Сенатор је уверен да тако мисли и министарка, али да је „просто заборавила да каже то“.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Подсетимо, раније је амерички државни секретар Ентони Блинкен потврдио да Вашингтон одустаје од санкција против компаније „Северни ток 2 АГ“ и њеног извршног директора Матијаса Варнига и да је та одлука у националном интересу САД.
Пројекат „Северни ток 2“, који је у овом тренутку завршен 95 одсто, подразумева изградњу два крака гасовода, чији ће укупни капацитет износити 55 милијарди кубних метара гаса годишње, од обале Русије, испод Балтичког мора, до Немачке. У изградњи гасовода учествују бројне европске компаније.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала