Асад о победи на изборима: Послата порука непријатељима, њихове наде су срушене

© AP Photo / Hassan AmmarПредседник Сирије Башар ел Асад
Председник Сирије Башар ел Асад - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2021
Пратите нас
Председник Сирије Башар ел Асад, којег лидери западних земаља већ десетак година позивају да поднесе оставку негирајући његов легитимитет, након поновног избора је изјавио да су Сиријци својим избором послали поруку својим непријатељима и срушили њихове наде.
„Спасили сте достојанство Сирије. Оно што се догодило је револуција у правом смислу те речи. Револуција гласа, писма. Дела и оружја“, рекао је Асад обраћајући се нацији на сиријској државној телевизији након победе на изборима.
Сиријски лидер је приметио да је масовно учешће грађана на изборима и прославама срушило наде непријатеља Сирије.
Асад је истакао да је поновни избор који је учинио сиријски народ за њега велика част, јер је и он сам део тог народа.
„Захвалан сам свима који су учествовали у томе овде и у иностранству. Онима које нису зауставила растојања и препреке да учествују на изборима. Онима који то нису учинили због притиска или неодговорности изјављујемо да се њихов глас чуо... не преко гласачких листића већ преко њиховог става. Порука непријатељима је послата и национални задатак је завршен“, додао је Асад.
На председничким изборима одржаним 26. маја Асад је победио са 95,1 одсто гласова. Према саопштењу Народног савета, укупно је у Сирији и иностранству гласало више од 14 милиона гласача. Ово је четврта Асадова победа од 2000. године.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала