Дритан Абазовић о учешћу представника Црне Горе у обележавању Олује

© Фото : Спутњику уступила УРАДритан Абазовић, лидер УРА
Дритан Абазовић, лидер УРА - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2021
Пратите нас
Црна Гора ће и ове године послати свог представника у Книн на обележавање војно-полицијске акције Олуја, највећег егзодуса српског народа из Хрватске током последњег рата.
То произлази из одговора потпредседника Владе Црне Горе Дритана Абазовића, који је на посланичко питање одговорио да влада својим активностима неће, како је рекао, предузети ниједан корак који би довео до нарушавања регионалне сарадње на Западном Балкану.
“Не желимо да на било који начин будимо духове прошлости. Желимо да будемо партнерска земља, пацифистичка и позивам и вас да нам у томе помогнете. Што се мене тиче, све су жртве исте и исказујем велику жал и бол, у лично и у име владе, према свим жртвама независно од њихове националне, верске или било које припадности”, рекао је Абазовић у парламенту.
Абазовић је то рекао у одговору на питање посланика Демократског фронта Јована Вучуровића да ли ће и ове године бити послат представник Црне Горе на обележавање Олује.
Вучуровић је претходно рекао да очекује да представник Црне Горе у августу неће учествовати у Книну у “обележавању етничког чишћења и масовних злочина над спрским народом”.
“Црна Гора нема шта да тражи тамо где се слави и велича усташтво и злочини над српском децом, женама и старцима”, рекао је Вучуровић, а пренео Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала