Лепосавић: Садржина уговора са СПЦ се не крије

© Tanjug / ZORAN ZESTICВладимир Лепосавић
Владимир Лепосавић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2021
Пратите нас
Садржај Темељног уговора са Српском православном црквом се не крије и он у потпуности одговара обиму и садржини права предвиђених у осталим закљученим уговорима, изјавио је црногорски министар правде, људских и мањинских права Црне Горе Владимир Лепосавић.
„Без обзира на то колики је притисак, мислим да му не треба подлећи и направити дискриминацију и под притиском објављивати уговор за који је речено да је у потпуно истом обиму права и обавеза као и сви остали“, рекао је Лепосавић у Скупштини.
Он је, на питање посланика Социјалдемократске партије Рашка Коњевића да ли је Влада усвојила полазне основе за преговоре са СПЦ у сусрет потписивању Темељног уговора, одговорио да Влада није, али да јесте Скупштина.
„Устав је увек полазна основа, он нас обавезује да преговарамо“, навео је Лепосавић.
Потом је упитао Коњевића зашто није питао било коју другу верску заједницу када су се склапали други уговори да их објаве и ратификују, саопштено је из Министарства.
„Ако мислите да треба поступати другачије са СПЦ, морам да Вам кажем да је са различитим поступањем и дискриминацијом, макар свесном и систематском, завршено“, поручио је Лепосавић.
Он је додао да инсистирање на објављивању уговора представља политичку злоупотребу овог момента, пренео је РТРС.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала