Милан Кнежевић: Прворазредни скандал Кривокапића

© Фото : Youtube/Skupština Crne Gore/PrintscreenМилан Кнежевић, председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Црне Горе
Милан Кнежевић, председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2021
Пратите нас
Председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић изјавио је да је одбијање и условљавање црногорског премијера Здравка Кривокапића да потпише усаглашени Темељни уговор са Српском православном црквом прворазредни скандал.
Кривокапић, казао је Кнежевић, за то нема подршку ни ДФ-а, ни епископија у оквиру МЦП, а ни оних који су им дали глас између осталог и због тога да би се регулисао однос државе Црне Горе и СПЦ.
Његова Светост Патријарх српски Порфирије - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2021
Патријарх изненађен и забринут за СПЦ у Црној Гори: Саопштење Цркве после посете Кривокапића
„Кад помислите да Кривокапић не може да направи већи скандал, то се управо догоди... Тешко да Кривокапић може да обавља ову функцију тим пре што је јуче потврдио да долази у Београд да потпише Темељни уговор...“, рекао је Кнежевић у емисији „Фокус“ на телевизији Б92.
Кнежевић није искључио могућност да се то догодило под притиском других делова парламентарне већине на Кривокапића, а вероватно, како каже, и неких амбасада.
Подсетио је да је Кривокапић до сада најављивао потписивање Темељног уговора са СПЦ после Васкрса, касније је говорио да неки ставови уговора нису усклађени са Уставом Црне Горе, а јуче је рекао да ће потписати тај документ, да би потом почео да саопштава нека условљавања, пренео је Танјуг.
„То најбоље говори о томе да (Кривокапић) нема намера да потпише и да покушава да пролонгира потписивање како би удовољио онима који су на њега извршили притисак“, оценио је Кнежевић.
Додао је да сада ДФ очекује објашње од Кривокапића, али и од Дритана Абазовића и Алексе Бечића како би се видело да ли парламентарна већин може да функционише.
Кнежевић је напоменуо и да ДФ већ неко време указује да је актуелну владу потребно реконструисати или изабрати нову.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала