Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Ванредно стање – Олимпијске игре потенцијално без најбољег из Србије?

© AP Photo / Elise AmendolaФернандо Гонзалес, Рафаел Надал и Новак Ђоковић, освајачи олимпијских медаља у Пекингу 2008.
Фернандо Гонзалес, Рафаел Надал и Новак Ђоковић, освајачи олимпијских медаља у Пекингу 2008. - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2021
Пратите нас
Председница олимпијског организационог комитета у Токију Сеико Хашимото изјавила је да постоји могућност да се Олимпијске игре ове године одрже без присуства навијача. Уколико таква одлука постане званична, учешће Новака Ђоковића на Играма ће бити доведено под знак питања.
Хашимото је рекла да ће се разматрати опција да се и локалним навијачима забрани приступ дворанама и борилиштима, али ће коначна одлука бити донета након завршетка ванредног стања у тој земљи, пренео је „АП“.
Организатори Игара су претходно донели одлуку да навијачима из страних земаља буду забрањени долазак и присуство.
Ванредно стање у Јапану је требало да буде окончано у понедељак 31. маја међутим, влада те земље намерава да га продужи за још три недеље, због броја заражених вирусом корона који је и даље висок.
Овакав расплет могао би значајно да утиче и на одлуку Новака Ђоковића, најбољег српског спортисте, који је током Београд опена изјавио да његово учешће на ОИ може бити доведено у питање ако у Токију уопште не буде публике.
Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2021
Олимпијске игре у Токију
Јапанци неће Олимпијске игре – 400.000 потписа против!
„Нисам пратио превише шта се догађа у Јапану, оно шта пишу медији, не знам колико је Јапанаца против тога. Ту је пуно нагађања и различитих интереса и треба ипак ако се ради студија и ако се народ пита, онда треба да се то ради широм читаве државе Јапана, везано за тај догађај. Не знам, не могу да судим да ли је добро или не да се одржавају ОИ, али ја планирам да их играм. Што се тога тиче, док год је дозвољена публика. За сада је то мали проценат капацитета стадиона за тенис, али и уопште за целе Игре, али ће, ипак, бити публике. Да нема уопште публике, онда бих размислио да ли бих ишао на ОИ. За сада идем“, рекао је Ђоковић на питање новинара Спутњика.
Потпредседник Међународног олимпијског комитета (МОК) Џон Коутс је прошле недеље рекао да ће Игре бити одржане чак и ако на снази буде ванредно стање у Токију.
Олимпијске игре у Токију одржавају се од 23. јула до 8. августа.
Ђоковић поново пред београдском публиком /уживо/
„Ово је колапс“: Олимпијске игре у Јапану неизвесне ― Америка долила „уље на ватру“
Никад ригорозније Олимпијске игре: Тестирање, депортација, забрана разговора...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала