Петронијевић: Караџићево здравствено стање није добро

© AP Photo / Peter DejongРадован Караџић
Радован Караџић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2021
Пратите нас
Први председник Републике Српске Радован Караџић пребачен је у затвор на југу Енглеске и здравствено није добро, изјавио је Срни члан тима одбране Горан Петронијевић.
Петронијевић је навео да се са Караџићем чула породица, али да не може да прецизира у који је град премештен на југу Енглеске где су углавном Арапи, муслимани.
"Немамо никакву информацију осим незваничне, јер они (суд) још нису скинули ознаку тајности са његовог трансфера. Бојим се да детаље још не можемо да износимо да нам не би правили проблеме после приликом одласка (код њега)", додао је Петронијевић, преноси РТРС.
Петронијевић је навео да Караџић, колико је чуо, здравствено није добро.
"Он је био у једном ритму живота, користи одређене лекове", рекао је Петронијевић. 
Радован Караџић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2021
Радован Караџић пребачен у Енглеску на издржавање казне
Председник Механизма за кривичне судове у Хагу Кармел Ађијус одбио је 14. маја приговор одбране Радована Караџића на одлуку о издржавању казне доживотног затвора у Великој Британији, објавио је тада на Твитеру један од чланова његовог правног тима адвокат Питер Робинсон.
Овим потезом, према ставу Робинсона, Караџић је осуђен на "казну самице до краја живота или смрт од муслиманских екстремиста у затворима у Великој Британији".
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала