Први пут у Србији представу изводе деца жртве насиља

© Фото : Спутњику уступило Удружење ДарПрви пут у Србији представу изводе деца жртве насиља, „Тајна“ ће бити премијерно изведена у понедељак 31.маја у Театру Вук у Београду.
Први пут у Србији представу изводе деца жртве насиља, „Тајна“ ће бити премијерно изведена у понедељак 31.маја у Театру Вук у Београду. - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2021
Пратите нас
Центар за жртве насиља „Дар“ у јануару је покренуо пројекат рехабилитације деце жртава насиља кроз часове глуме, по први пут у нашој земљи. Резултат рада је хуманитарна представа „Тајна“ чије ће премијера бити одржана у понедељак 31. маја у Театру Вук у Београду.
Пројекат рехабилитације је пионирски покушај да се деца кроз игру и глуму врате у нормалне друштвене токове, а пре свега да схвате да су вредна једнако као сва друга.
Часове је водила глумица Јана Михаиловић, а пратила неуропсихијатар Мирјана Томовић. Деца су припремила и представу којом желе да пошаљу значајну поруку свету. „Тајна“ ће бити премијерно изведена у понедељак 31.маја у 15 часова, у Театру Вук у Београду.
© Фото : Спутњику уступило Удружење ДарПројекат рехабилитације је пионирски покушај да се деца кроз игру и глуму врате у нормалне друштвене токове, а пре свега да схвате да су вредна једнако као сва друга.
Пројекат рехабилитације је пионирски покушај да се деца кроз игру и глуму врате у нормалне друштвене токове, а пре свега да схвате да су вредна једнако као сва друга. - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Пројекат рехабилитације је пионирски покушај да се деца кроз игру и глуму врате у нормалне друштвене токове, а пре свега да схвате да су вредна једнако као сва друга.
Карте је могуће резервисати или купити искључиво преко Удружења, а новац од продаје иде у хуманитарне сврхе, деци жртвама насиља.
Удружење “Дар” се превасходно бави борбом против насиља, циљ је едуковање, како би се што лакше препознало насиље било којег типа.
Различитим трибинама и креативним радионицама раде на буђењу свести о насиљу које је свуда присутно, али и на охрабривању жртава. Удружење жртвама пружа и правну подршку.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала