Путин предложио разматрање нове националне безбедносне стратегије

© Sputnik / Сергей Ильин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин предложио је на састанку сталних чланова руског Савета безбедности да се разговара о новој стратегији националне безбедности земље и новим претњама за грађане.
„Као главно питање имамо стратегију националне безбедности Русије. Погледајмо шта је ново у овој области и на који начин треба да реагујемо на претње које се појављују око наше земље“, рекао је Путин на почетку састанка са сталним члановима Савета безбедности Русије.
Актуелна верзија стратегије националне безбедности Русије одобрена је указом председника Руске Федерације 31. децембра 2015. Тренутно је Савет безбедности припремио нацрт нове верзије стратегије, која узима у обзир тренутне изазове и претње руској држави.
Стратегија националне безбедности Русије је основни документ стратешког планирања који дефинише националне интересе и стратешке националне приоритете Русије, циљеве, задатке и мере у области унутрашње и спољне политике усмерене на јачање националне безбедности земље и обезбеђивање одрживог развоја земље на дужи рок.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала