Шојгу показао Путину макету новог војног музеја /видео/

© Sputnik / Сергей Ильин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и министар одбране Сергеј Шојгу
Председник Русије Владимир Путин и министар одбране Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2021
Пратите нас
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу представио је председнику Владимиру Путину макету Главног музеја Оружаних снага који би требало да буде изграђен у подмосковском парку „Патриот“.
„Овде ће бити изложени артефакти, редуте, оружје, топови, костими, заставе – све што данас имамо. Само малокалибарског оружја из различитих ратова у складиштима има 43 хиљаде, различитих цеви“, рекао је министар.
Према његовим речима, планирано је да се у музеју изложи око 740 хиљада експоната који се чувају у различитим складиштима. Шојгу је такође замолио председника да подржи пројекат.
Он је истакао да ће површина музејског комплекса бити скоро 150 хиљада квадратних метара, а сам музеј биће урађен у облику звезде. У сваком од кракова звезде ће се приказивати историјске вредности из времена Бородинске битке, одбране Брестовске тврђаве, Битке за Стаљинград и Битке за Куликово. Теме музеја ће се мењати сваких шест месеци.
Нови војни музеј неће имати никакве везе са већ постојећим Централним музејом Оружаних снага Русије, нити ће бити његов огранак. Главни музеј биће независна институција са сопственом колекцијом експоната и војних предмета.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала