Стјуардесе „Аерофлота“ у српским ципелама: Текстилни сектор Србије осваја Русију

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаСтјуардесе
Стјуардесе - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2021
Пратите нас
Представници српског текстилног сектора – произвођачи радних униформи, заштитне одеће и обућe за специјалне намене договорили су сарадњу са руском групом „Еталон Центар“ и нове извозне послове на тржиште Русије вредне више од милион евра.
Након билатералних разговора у Београду са представницима „Еталон Центра“ које је организовала Привредна комора Србије, наше три компаније „КС систем“, „Леон“ и „Тигар обућа“ потписале су уговоре који ће до краја године бити реализовни, саопштила је Привредна комора Србије.
„Очекујемо да следеће године извоз ове три компаније на руско тржиште буде дуплиран, у износу преко два милиона евра. У току су преговори и надамо се потписивању нових уговора са још три српске компаније, две у области текстила, и једног произвођача дечије обуће“, рекао је Дејан Делић, директор Представништва ПКС у Моски.
Група компанија „Еталон Центар“, руски произвођач и дистрибутер радне и заштитне одеће, обуће за специјалне намене, као и личне заштитне опреме заинтересована је за сарадњу са компанијама из Србије и увоз имајући у виду квалитет српских производа, конкурентне цене и преференцијале на основу Споразума о слободној трговини између Србије и Русије, додаје Делић.
„Еталон Центар“ месечно испоручи око 100.000 пари обуће на тржишта Русије и Заједнице Независних Држава.
Сва произведена опрема је у складу са европским стандардима квалитета и поседује бројне сертификате који то потврђују. Асортиман компаније броји неколико хиљада производа, а сарађују са великим бројем компанија из различитих индустрија и великим трговинским ланцима.
Запошљавају модне дизајнере, инжењере, који заједно са истраживачким центрима, лансирају у производњу различите врсте најсавременијих модела обуће и радне одеће.
„Реално је очекивати да се српска специјална заштитна радна обућа и одећа за вариоце, енергетичаре, нафташе ускоро користи у најзначајнијим руским индустријским комплексима“ истиче Делић и подсећа да стјуардесе руског „Аерофлота“ већ носе српску обућу.
Руски партнери из текстилног сектора такође су заинтересовани за сарадњу са произвођачима и увоз дечије одеће и обуће из Србије.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала