У облацима Северне Венеције: Петербург ће красити друга највиша зграда на свету /видео/

© Пресс-служба ОАО "Газпром" / Уђи у базу фотографијаКонцепт небодера „Лахта центар 2“
Концепт небодера „Лахта центар 2“ - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2021
Пратите нас
„Гаспром“ је представио пројекат новог небодера у Санкт Петербургу који ће постати друга највиша зграда на свету и апсолутни рекордер по висини видиковца – 590 метара, саопштила је компанија.
Према наводима компаније, у циљу даљег развоја пословног рејона, који се успешно гради око „Лахта центра“ на обали Финског залива, предложено је да се изгради нови небодер – „Лахта Центар 2“.
Зграда ће бити висока 703 метра. Како кажу у „Гаспрому“, није случајно изабран тај број.
„Та цифра је врло симболична. То је одавање почасти историји – години оснивања великог града са изузетно богатом културом, историјом и јединственим карактером. 'Лахта Центар 2' је наставак традиција Санкт Петербурга, јер је почетком 18. века Петропавловска тврђава, чије је темље поставио Петар Велики, постала једна од највиших зграда на свету“, рекао је у уторак директор „Гаспрома“ Алексеј Милер.
„Лахта центар 2“ градиће се на периферији Санкт Петербурга, поред оригиналног „Лахта центра“ у којем је седиште компаније „Гаспром“.
Пројекат је представљен у уторак на састанку Међуресорног савета за реализацију Споразума о сарадњи између Санкт Петербурга и „Гаспрома“.
Подсетимо, највиша зграда на свету, Бурџ Калифа у Дубаију, висока је 828 метара. Поређења ради, садашња друга по висини зграда на свету је Шангајски торањ, висок 562 метра.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала