Виши суд вратио на исправку оптужницу против Мирослава Алексића

© Tanjug / RADE PRELICПалата правде у Београду
Палата правде у Београду - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2021
Пратите нас
Виши суд у Београду поново је вратио тужилаштву на исправку оптужницу против директора школе глуме Мирослава Мике Алексића (68), којом га тужилаштво терети за силовање и полно узнемиравање седам полазница те школе.
Први пут је због формалне неисправности оптужница била враћена крајем априла, након чега је тужилаштво поднело исправљени акт 21. маја.
Међутим, суд је поново, утврђујући формалну исправност, утврдио да оптужница садржи одређене недостатке и вратио је тужилаштву на исправку, потврђено је Танјугу у тужилаштву.
Тек пошто оптужница буде исправно састављена, суд ће је послати оптуженом и његовом браниоцу на одговор, а потом ће разматрати има ли места потврђивању оптужнице у смислу основаности сумње да су почињена кривична дела.
Оптужницом од 21. априла Мирослав Алексић се терети за извршење два продужена кривична дела силовања, два кривична дела силовања, једно продужено кривично дело недозвољених полних радњи и четири кривична дела недозвољених полних радњи, на штету седам девојака.
Њему је 21. маја за још тридесет дана Виши суд продужио притвор због опасности да ће у кратком року поновити кривично дело и због узнемирења јавности.
Алексић је у притвору од хапшења 16. јануара ове године.
О случају Мике Алексића у емисији „Док анђели спавају“ Марине Рајевић Савић говорила је његова супруга Биљана Машић
 
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала