Бајденов буџет за одбрану: Модернизација нуклеарног арсенала у циљу одвраћања само једне силе

Пратите нас
Буџет за Министарство одбране САД председника Џозефа Бајдена у износу од 715 милијарди долара укључује повећање плата од 2,7 одсто, а милијарде преусмерава са старих система како би се помогло да се модернизује нуклеарни арсенал у циљу одвраћања Кине.
Захтев за одбрану за фискалну 2022. годину, који је Конгресу послат јуче, предвиђа улагање у спремност трупа, свемир, Тихоокеанску иницијативу за одвраћање, чији је циљ сузбијање кинеског војног присуства у региону, и нуклеарно наоружање, наводи Ројтерс.
Буџетским захтевом би се куповали ратни бродови и млазњаци, а плаћало би се одржавање и плате.
Додатних 38 милијарди долара намењено је програмима везаним за одбрану у Федералном истражном бироу, Одељењу за енергетику и другим агенцијама, чиме је буџет за националну безбедност достигао 753 милијарде долара, што је раст од 1,7 одсто у односу на 2021. годину.
Такође је предвиђен новац за даљи развој и тестирање хиперсоничног оружја и других система „следеће генерације“, јер војска има за циљ изградњу способности за супротстављање Русији и Кини.
Председнички захтеви за буџет, укључујући онај за војску, обично су полазна тачка за преговоре са Конгресом, који на крају одлучује о начину трошења средстава, пренео је Танјуг.
Буџет укључује и 617 милиона долара за прилагођавање и ублажавање климатских промена.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала