Кривокапић објавио снимак: Неће вам то проћи /видео/

© Фото : Youtube/Vlada Crne Gore/PrintscreenЗдравко Кривокапић затражио смену министра правде због ставова о Сребреници
Здравко Кривокапић затражио смену министра правде због ставова о Сребреници - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2021
Пратите нас
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић огласио се поново након отвореног писма у којем је оптужио лидера Демократског фронта Андрију Мандића да стоји иза креирања политичке завере против њега. Кривокапић је објавио снимак из Скупштине Црне, пред састанак са патријархом српским Порфиријем, на којем најављује да је припремљена афера против њега.
"Пре два дана, неколико сати пред одлазак у Београд, у одговору на клевете једног од лидера ДФ-а, јавности сам најавио да је припремљена афера. И данас понављам: Неће вам то проћи! Темељни уговор ће бити потписан уз народ Црне Горе који се за њега изборио. Онако како то и доликује", написао је Кривокапић на Фејсбуку уз видео-снимак.
На снимку се чује како Кривокапић каже: "Зна се зашто сте ви ову аферу направили, као и аферу која је већ припремљена - ја треба да будем издајник и народа и државе, и сад у задњем тренутку и Цркве. Неће вам то проћи. То вам ја гарантујем, јер истина побеђује".
Подсетимо, након посете Кривокапића патријарху Порфирију у Београду стигла је вест да се одлаже потписивање Темељног уговора Црне Горе са СПЦ што је изазвало много реакција.
На нацрту уговора радило се неколико месеци, а како је саопштено из српске патријаршије, уговор је требало да буде потписан пре два у патријаршијском двору у Београду. Међутим, црногорски премијер Здравко Кривокапић у Београд је, уместо да потпише уговор, дошао са два захтева: да се потписивање уговора одложи до 30. октобра, годишњице упокојења митрополита Амфилохија, када би уговор био потписан на Цетињу и да за митрополита црногорско-приморског буде изабран епископ Јоаникије. 
Андрија Мандић  - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2021
Мандић одговорио премијеру: Кривокапић руши владу – сад коначно знамо с ким имамо посла
Из седишта СПЦ поручили су да су били изненађени гестом црногорског премијера, а огласио се и епископ Јоаникије, који је истакао да је од Кривокапића тражио да уговор буде потписан.
Из Кривокапићевог кабинета стигло је саопштење након сусрета са патријархом српским Порфиријем, у коме се наводи да је на састанку потврђено опредељење да Црна Гора потпише Темељни уговор са СПЦ, као и да термин потписивања уговора треба усагласити.
"Кривокапић се веома лоше понео према људима из Цркве који су га увели у политику и директно довели до високог премијерског положаја", рекао је Андрија Мандић, један од лидера ДФ о потезу Кривокапића у Београду. Убрзо је Кривокапић у отвореном писму оптужио Мандића да стоји иза креирања политичке завере против њега
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала