Новак о сукобу интереса: Ако тако мисле – наћи ћу други начин

© Sputnik / Лола ЂорђевићНајбољи тенисер света Новак Ђоковић – Београд опен
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић – Београд опен - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, упоредио је титуле из 2011. и 2021. године – обе освојене на АТП турниру у Београду.
Ђоковић је у суботу у поподневним часовима освојио 83. титулу у каријери, а укупно трећи у Београду, прву после десет година.
Новак је у финалу био бољи од Алекса Молчана, а после меча новинар Спутњика питао га је да упореди титуле из 2011. и 2021. године.
„Те 2011. године, када сам освојио последњу титулу овде, био сам у изванредној форми – тада сам био везао пуно победа заредом и био сам десет година млађи, ситуација и околности су биле потпуно другачије, а сада сам отац двоје деце, не могу уопште да поредим животне околности. Што се тиче тениса самог, па мислим да је искуство данас на мојој страни више, али када си десет година млађи, онда у том неком налету изванредној серији победа које сам имао сам вероватно играо тенис живота. Мислим да сам игао добро ове недеље и изградио себи одличну основу за Ролан Гарос“, рекао је Ђоковић.
Најбољи тенисер Новак Ђоковић  - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2021
Код куће је најслађе – Ђоковић после десет година тријумфовао у Србији!
Ђоковић је посебан део конференције посветио атмосфери на трибинама.
„Осећам се поносно и задовољно и што сам недељу крунисао трофејом, али и изванредном атмосфером коју смо доживели данас. То је оно што сам прижељкивао за Ролан Гарос, због тога сам и изабрао да играм овде, јер сам чуо да постоји шанса да буде публике. Било је изванредно, осећај је био предиван, онај који сам прижељкивао. Тај осећај који сам данас доживео је изузетно позитиван и даје ми полет за Париз – и у играчком смислу сам задовољан како је прошла ова недеља, као наставак Рима и добре форме, а радује ми и чињеница да сам провео време са породицом и пријатељима, али и да будем слободан, јер ћемо у Паризу бити обавезани за терен и хотелску собу. Све те ствари ми године и спреман сам да доживим врхунац форме и резултата у Паризу“.
Новака су многи нападали како је ово „његов“ турнир, пошто иза њега стоји Ђорђе Ђоковић, брат најбољег играча света.
„Довели смо турнир овде, а да ли ће и даље бити под нашом организацијом... Ми ни не поседујемо турнир, већ изнајмљујемо лиценцу, коју они могу да врате. Ми радимо са Савезом како бисмо задржали и мушки и женски турнир, желимо да ово буде дугорочни пројекат за тениски екосистем у Србији. Битно је имати што је више могуће турнира у Србији. Ја, као играч који је овде одрастао, осећам одговорност да урадим више од тога да само побеђујем на мечевима. Мислим да овиме доприносим будућности овог спорта у нашој земљи. Мој брат ради сјајан посао и поносан сам на њега. Ако неко мисли да ту постоји сукоб интереса, онда ћу покушати да пробам да нађем други начин. Ја то не радим због бизниса, који је наравно битан, већ мислим да је намера да се турнир доведе овде била како би растао спорт у овој земљи. Постоји много сукоба интереса, јер је тешко рећи где људи подвлаче линију“, закључио је први рекет света.
Ђоковић „запалио“ трибине и послао снажну поруку Надалу! /видео/
Код куће је најслађе – Ђоковић после десет година тријумфовао у Србији!
Ђоковић објаснио шта га је „избацило из такта“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала