Због два нова случаја заразе у кинеском граду ― тестирање од врата до врата

Пратите нас
Јужни кинески град Гуангџу затворио је један кварт и наредио својим становницима да данас остану код куће због тестирања на корона вирус од врата до врата након пораста зараза које су узнемириле власти.
Гуангџу, пословни и индустријски центар са 15 милиона људи, пријавио је 20 нових инфекција током протекле недеље, што је мали број у поређењу са хиљадама индијских дневних случајева, али је то узнемирило кинеске власти које су веровале да имају епидемију под контролом, преноси АП.
Данас је Државна здравствена комисија пријавила два нова локално пренесена случаја у Гуангџуу и 14 у другим деловима земље за које је саопштено да долазе из иностранства.
Верује се да је већина најновијих инфекција у Гуангџуу повезана са 75-годишњакињом код које је 21. маја утврђен индијски сој вируса, саопштили су државни медији.
Већина заражених у том граду је била у контакту са њом или су из истог домаћинства.
Дањашња наредба власти у Гунагџуу да се остану код куће односи се на становнике пет улица у округу Ливан у центру града, а затворене су и пијаце на отвореном, вртичи и забавни центри.
Ресторанима је такође онемогућен рад у затвореном, а основне школе су прешле на онлајн наставу.
Становништву четири оближња насеља наређено је да ограниче своје активности на отвореном, а градска влада је раније наредила тестирање стотина хиљада становника након почетних инфекција.
Влада је саопштила да је до среде тестирано око 700.000 људи.
Кина свакодневно пријављује нове случајеве, али се верује да су готово сви људи заражени у иностранству.
Званични број преминулих у Кини од ковида 19 износи 4.636 а укупно је потврђено 91.061случајева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала