Звезда обележила 30 година од Барија

© Фото : ФК Црвена звездаОбележавање 30 година од Барија
Обележавање 30 година од Барија - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2021
Пратите нас
Фудбалски клуб Црвена звезда обележио је у просторијама клуба 30 година од највећег успеха српског и регионалног фудбала у историји – освајања Купа шампиона.
На западној трибини стадиона „Рајко Митић“ окупила се генерација која је пре тачно тридесет година у Барију победила француски Марсеј и тиме се попела на кров Европе.
Генерација коју су чинили: Стеван Стојановић, Душко Радиновић, Слободан Маровић, Владимир Југовић, Рефик Шабанаџовић, Миодраг Белодедић, Илија Најдоски, Роберт Просинечки, Дејан Савићевић, Синиша Михајловић, Дарко Панчев, Драгиша Бинић, Влада Стошић, Горан Василијевић, Ивица Момчиловић, Жељко Калуђеровић, Милић Јовановић, Горан Јурић, Раде Тошић, Владан Лукић, Љубиша Милојеви.
Владимир Југовић, бивши фудбалер Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2021
Југовић за Спутњик 30 година после Барија: Још увек сањам...
Церемонији су присуствовали многи људи, како из света фудбала, а тако из других сфера, те се у публици могао видети Зоран Кики Лесандрић, док је програм водио глумац Милан Калинић.
Светозар Мијаиловић, председник клуба, први се обратио присутнима.
„Добили смо многе честитке, али рекао бих да су нам најлепшу честитику и дар упутили играчи ове генерације. Ово подсећање свима ће остати, не само као успомена, већ као инспирација свима у будућности који ће носити дрес Звезде“, рекао је Мијаиловић.
Почасни председник Звезде, Драган Џајић, следећи је имао реч.
„Надовезао бих се на речи Тозе Мијаиловића. Честитке првом тиму, стручном штабу, руководству јер ако желимо да наставимо овим путем морамо да им дамо подршку. Већ је тридесет година прошло. Овај датум не сме никада да се заборави“, истакао је Џајић.
Након њега обратио се и капитен ове генерација Дика Стојановић.
„Можемо много тога да причамо, како је стваран тим, како смо играли, али ја ћу бити кратак и само ћу рећи да сам поносан што сам био капитен овим сјајним људима“.
После обраћања легенди клуба уследио је 30-минутни видео у режији ФК Црвена звезда. Људи из клуба обишли су све играч из ове генерације, те је црвено-бела камера била од Вијетнама, где се налази тренер Љупко Петровић, до Малмеа где живи и ради Душко Радиновић.
Ту уједно био и крај церемоније, а дружење је настављено на коктелу.
Југовић за Спутњик 30 година после Барија: Још увек сањам...
Пиксијева чиста емоција /видео/
Шта је Терзић открио у разговору с медијима?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала