Баварски премијер: Што пре дати дозволу за „Спутњик ве“

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаВакцина „Спутњик Ве“ регистрована у 70 земаља
Вакцина „Спутњик Ве“ регистрована у 70 земаља - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2021
Пратите нас
Премијер немачке савезне државе Баварске Маркус Зедер апеловао је на Европску агенцију за лекове (ЕМА) да што пре дозволи примену руске вакцине против вируса корона „Спутњик ве“ (Sputnik V), пише „Билд ам Зонтаг“.
„Неопходно је наставити вакцинацију. Пре свега треба убрзати процес око вакцине ‘Спутњик Ве’. Не сме се одуговлачити из идеолошких разлога“, цитира Зедера немачки лист.
Подсетимо, више немачких савезних држава је још раније саопштило да намерава да унилатерално набави руску вакцину, а у Баварској су власти потписале и одговарајући меморандум о намерама.
Спутњик Ве vs Спутњик Лаjт - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2021
Две вакцине пред којима корона губи битку: У чему је разлика између „Спутњика Ве“ и „Спутњика лајт“
Средином маја директор Спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин рекао је да се регистрација руске вакцине у Европи одуговлачи по налогу из утицајних кабинета ЕУ и оценио да је то неморално.  У Бриселу су одговорили да у Европској комисији инсистирају на томе да се према свим вакцинама које треба да буду одобрене, укључујући „Спутњик Ве“ (Sputnik V), примењује јединствен научни приступ.
Европска агенција за лекове започела је проверу руске вакцине 4. марта. Извор упознат са процесом саопштио је да би одлука о коначном одобрењу могла бити донета у мају.
Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала