Митрополит Јоаникије у манастиру Раковица: Страха нема тамо где је божја љубав /видео/

© Фото : Спутњику уступила Митрополија црногорско-приморскаМитрополит Јоаникије
Митрополит Јоаникије - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2021
Пратите нас
Митрополит црногорско-приморски Јоаникије саслуживао је јутрос литургију у манастиру Раковица.
Служили су владике, милешевски Атанасије Ракита и епископ буеносајрески Кирил Бојовић, а митрополит Јоаникије је после службе посјетио гроб патријарха Павла, који је сахрањен у манастиру Раковица.
На друштвеним мрежама су објављене фотографије митрополита који је одао пошту покојном поглавару Српске православне цркве патријарху Павлу.
„Молите се Богу, за нашег патријарха, он је глава наше Цркве, на њему је највеће бреме, њему треба највише помоћи, да води, да крвари овим бродом, кога ударају многи таласи, и многе буре се подижу, али хвала Богу, брод наше свете цркве иде даље, и просто не можемо да замислимо, ни до сада, а ни убудуће, наш народ без Цркве“, рекао је митрополит Јоаникије у својој беседи, пренео је ИН4С.
„Једино кроз цркву видимо и разумемо и сами себе, и нашу историју, и нашу културу и нашу традицију, и нашу прошлост и нашу садашњост, и нашу будућност. Зато, не треба никада да се бојимо, онако како каже Господ, да се не уплаши, срце ваше“ истакао је митрополит и додао:
„Тамо где је божија љубав, тамо нема страха, а љубав је јача од свих наших слабости, љубав просвећује, љубав је јача и од смрти. Да је то тако, показује већ, блаженопочивши, а народ га већ зове и светим патријарх Павле. Ево, он се упокојио, али његов гроб је жив, и овде народ редовно долази, да отвори своју душу, да крст целива“.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала