"Ово је апсолутно критично": Утврдити порекло короне да би избегли ковид 32

© Tanjug / АР/Ng Han GuanЕсперти СЗО у Вухану
Есперти СЗО у Вухану - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2021
Пратите нас
Истрага о пореклу ковида 19 је "апсолутно критична" уколико желимо да спречимо наредне пандемије и избегнемо "ковид 32", рекао је амерички експерт Питер Хотез.
"Имаћемо ковид-26 и ковид-32 уколико не схватимо потпуно порекло ковида-19. Ово је апсолутно критично", изјавио је за НБЦ Хотез, који је декан националне школе за тропску медицину на медицинском Бејлор колеџу у Хјустону, у америчкој држави Тексас.
Хотез је казао да верује да САД морају да ураде много више него да покрећу истраге о теоријама да је вирус прешао са животиња, или да је "исцурео" из лабораторије у кинеском Вухану, додаје "Њујорк пост."
"Сматрам да смо урадили колико смо могли на обавештајном пољу. САД треба да пошаљу стручњаке у епицентар пандемије, у Вухан. Потребан је тим научника, генетичара, биолога, стручњака за слепе мишеве, да проведу у кинеској провинцији Хубеј шест до 12 месеци, како бисмо потпуно открили извор ковида-19", нагласио је Хотез.
Он додаје да је "свестан да Кина неће пристати на пуну сарадњу".
"Морамо да притиснемо јаку Кину, па и могућим санкцијама, како би дозволила тиму врхунских епидемиолога и вирусолога да имају несметани приступ животињама, људима и узорцима из лабораторије", додао је Хотез.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала