Поломљен путоказ за манастир Драганац на Косову и Метохији /фото/

CC BY-SA 2.0 / JovanStojan / Крст
Крст  - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2021
Пратите нас
У јеку напада на православне светиње и српски народ на Косову и Метохији, када свако разуман очекује да ће надлежне институције реаговати и зауставити ове вандалске чинове, ми сведочимо новом таласу опасних инцидената, саопштила је данас Канцеларија за Косово и Метохију.
Најновији напад, како је наведено, десио се у близини манастира Драганац, у општини Ново Брдо, где су непознати починиоци поломили таблу са путоказом за ову светињу.
Табла са натписом манастира Драганац се већ више пута до сада нашла на мети вандала, а за тај дивљачки чин нико није одговарао.
"У тренутку када представници привремених институција у Приштини наводно спроводе акције у циљу очувања српске културне баштине и пишу писма међународним институцијама да скину са листе угрожених споменика културе манастире Српске православне цркве на територији Косова и Метохије, ми бројимо нове нападе", указала је Канцеларија за КиМ.
Канцеларија подсећа да је само од почетка ове године укупно 13 цркава и манастира било на мети напада албанских екстремиста.
"Паралелно са овим случајем, у Ђаковици су осванули плакати са фотографијама Срба којима се црта мета на чело и који се без иједног доказа оптужују за наводне ратне злочине и тиме застрашују потенцијални повратници и интерно расељени да се врате на своја вековна огњишта", наводи се у саопштењу.
Лицемерно је, наглашава се, што албанске власти на Косову и Метохији покушавају да представе своју политику као политику мира, солидарности, верске и националне толеранције у очима светске јавности, а реалан живот на терену их свакодневно демантује.
"Чињенице говоре да су српски народ и православни храмови на Космету изложени константном насиљу, неправди и притисцима", закључила је Канцеларија за КиМ, пренео је Танјуг.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала