Вулин: У Хрватској је свако ко је убијао Србе херој

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2021
Пратите нас
Министар унутрашњих послова и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је, поводом враћања чина и одликовања Бранимиру Главашу, осумњиченом за ратне злочине над Србима, да је потпуно неважно која странка влада Хрватском и да када је у питању однос према Србима између хрватских партија нема разлике.
''Свако ко је убијао Србе, за њих је херој и чак ни правоснажне пресуде хрватских судова нису разлог да се убице Срба не унапреде и награде. Милановић је вратио чинове и одликовања усташи, осуђеном убици српских цивила, Бранимиру Главашу. Да ли је то Хрватска преко које ми треба да уђемо у ЕУ, да ли су то вредности које Србија треба да усвоји као своје?", поручио је Вулин.
Како је саопштено из Покрета социјалиста, Вулин је коментаришући потез хрватског председника Зорана Милановића, који је Главашу вратио одликовања и чин генерал-мајора, истакао да очекује да потпредседник Владе Хрватске, представник Срба Борис Милошевић, ''затражи извињење председника Хрватске и повлачење одлуке о награђивању усташе и убице''.
''Хрватски амбасадор би морао да буде позван да нам објасни необјашњиво, зашто се награђује доказани усташа и убица", додао је Вулин.
Прочитајте још:
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала