Албанци се буне због македонског поклона Србији – смета им бесплатна путарина за Србе

CC0 / Pixabay / Застава Албаније
Застава Албаније - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2021
Пратите нас
У знак захвалности Србији за дониране вакцине против корона вируса, Влада Северне Македоније одлучила је да српски туристи у транзиту кроз ову земљу буду ослобођени плаћања путарине од 15. јуна до 15. августа, а албанске опозиционе странке настоје да пред Уставним судом оспоре такву одлуку Владе Зорана Заева, пишу "Вечерње новости".
Лист наводи да је коалиција Алијансе за Албанце и Алтернативе Уставном суду Северне Македоније поднела иницијативу за процену законитости одлуке Владе, тврдећи да се грађани земље, као и држављани суседних земаља доводе у неравноправан положај.
У припреми је 200.000 електронских картица за путничка моторна возила туриста из Србије у транзиту на Коридору 10 током летње сезоне, а како су саопштиле албанске опозиционе странке, Влада дискриминише све друге суседе од којих земља такође има користи, сарадњу и добросуседске односе.
Те странке су позвале власти у Скопљу да промени одлуку, наводећи да ће Министарство финансија за поменуте картице потрошити око три милиона евра, "новац суграђана који сада треба да плате цену милости Србије", пренео је Танјуг.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала