Америка планира да Косову додели 200 милиона долара

© AP Photo / Susan WalshБела кућа
Бела кућа - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2021
Пратите нас
Председник Сједињених Америчких Држава Џо Бајден представио је свој план буџета пред Конгресом, где је, између осталог, предвиђена алокација од 200 милиона долара за Косово, пренeла је Коха.
Извештај који је објавила "Миленијум Челенџ Корпорација" (МЦЦ) наводи да је одобрен захтев за доделу средстава која су углавном усредсређена на енергетске програме.
"Током протекле две године, МЦЦ је сарађивао са владом и другим заинтересованим странама на развоју програма усмереног на косовски енергетски сектор. МЦЦ и Влада завршили су студије планиране за 2020. годину за процену три предложена пројекта: развој косовског сектора природног гаса, успостављање енергетских резерви за уравнотежење енергетског система и побољшање дистрибуције електричне енергије. Након прегледа резултата студија, влада је настојала да крене напред са развојем гасног сектора и успостављањем енергетских резерви с циљем олакшавања интеграције обновљивих извора, ублажавања косовске зависности од угља и постизања циљева декарбонизације", наводи се у извештају.
Приштина - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2021
„Офанзива“ на Приштину: Стижу Палмер и Лајчак
 Између осталог, наводи се да је МЦЦ ангажовала Белу кућу преко НСЦ тима и наставиће да процењује компактни програм Косова током развоја, како би идентификовао одговарајуће акције које агенција може предузети у циљу подршке политичким циљевима фосилних горива Бајденове администрације у блиској будућности.
"После косовских парламентарних избора у фебруару 2021. године, МЦЦ се ангажује са новом владом како би потврдио континуирану посвећеност Косова двама предложеним пројектима и даљи технички напредак у изради програма који ће омогућити компактну финализацију на крају 2021. године", каже се, између осталог у извештају, пренео је портал Косово онлајн.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала