Лига шампиона: Звезда има повлашћени статус, познати потенцијални противници

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалери Црвене звезде подижу трофеј Купа Србије
Фудбалери Црвене звезде подижу трофеј Купа Србије - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2021
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде сазнали су имена свих потенцијалних противника у квалификацијама за Лигу шампиона, док ће 16. јуна сазнати следећу најбитнију информацију за наредну сезону.
Звезда ће квалификације за елитно такмичење наредне сезоне почети од другог кола, што је потврђено након што је Челси савладао Манчестер сити у финалу Лиге шампиона.
Поред тога су комплетирана сва релевантна европска клупска такмичења, па су постали познати сви потенцијални ривали шампиона Србије у другој рунди квалификација.
Црвено-бели ће имати повлашћени статус и у другом и у трећем колу, док је тако нешто мало вероватно у популарном плеј-офу, односно мечу одлуке за пласман у ЛШ.
​Потенцијални ривали Звезде у другом колу су: Шкендија (Македонија), Слован (Словачка), Динамо Тбилиси (Грузија), Жалгирис (Литванија), Алашкерт (Јерменија), Флора (Естонија), Будућност (Црна Гора), Каират (Казахстан), Линколн (Гибралтар) и Омонија (Кипар).
Дарко Панчев - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2021
„Звездина кобра“ за Спутњик: Ревакцинација на годишњицу Барија
Изабраници Дејана Станковића ће наредну битну информацију о квалификацијама за Лигу шампиона добити 16. јуна, када је на програму жреб за друго коло.
Појектовани Звездини противници у трећем колу су: Лудогорец (Бугарска), Малме (Шведска), Клуж (Румунија), Легија (Пољска), Шериф (Молдавија) и Ференцварош (Мађарска).
Пројектовани ривали за плеј-оф су: Салцбург (Аустрија), Динамо Загреб (Хрватска), Славија Праг (Чешка) и Олимпијакос (Грчка).
Звезда ће наредну сезону почети управо другим колом квалификација, које је заказано за 20, односно 21. јул.
Подсетимо, црвено-бели су минулу сезону у Европи завршили испадањем у првој нокаут фазу против Милана у Лиги Европе, због правила о голу у гостима, иако је у укупном резултату било 3:3.
Југовић за Спутњик 30 година после Барија: Још увек сањам...
Енглези терају Американце, чуде се шеику, али Русу морају да скину капу
Пиксијева чиста емоција /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала