Преваранти су откривени – Јокић их је „обрисао“, да ли ће и Дончић?

© AP Photo / Marcio Jose SanchezЛука Дончић, Пол Џорџ и Ивица Зубац
Лука Дончић, Пол Џорџ и Ивица Зубац - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2021
Пратите нас
Потврда да су Лос Анђелес Клиперси калкулисали резултате на крају регуларног дела сезоне како би избегли Лејкерсе на старту плеј-офа НБА лиге стигла је од новинара „Фокс спорта“, Криса Брусарда. Ипак, како ствари стоје „намештаљка“ би могла да им пропадне.
Прошлосезонски први наступ Луке Дончића у плеј-офу НБА лиге обележен је салвом провокација и увреда од стране играча Лос Анђелес Клиперса који су покушавали да утичу на његов ритам који је и тада био изузетан.
Подсећања ради, Дончић је у свом дебитантском наступу у доигравању поставио рекорд комплетне НБА лиге. Лука је са 42 поена (13/21 из игре) за нешто више од 38 минута на паркету постао плеј-оф дебитант са највише убачених кошева у историји овог такмичења.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2021
Почетак Лукине освете! /видео/
Ипак, кошаркаши Даласа поражени су на самом старту плеј-офа са 4-2 у серији против Клиперса, који су у полуфиналу Западне конференције заиустављени сјајном игром Николе Јокића и његових саиграча из Денвера.
Историја се поновила ове године пошто су се Мавси и Клиперси поново нашли у првој рунди плеј-офа, али је Дончићева доминација на прве две утакмице у Стејплс центру натерала јавност да наслути другачији сценарио од оног који се десио прошле сезоне.
Много се спекулисало о поразима Клиперса од екипа из Хјустона и Оклахоме у последње две утакмице регуларног делу сезоне, те су многи тврдили да је то био њихов план како би на старту плеј-офа избегли прошлогодишњег шампиона НБА лиге, Лос Анђелес Лејкерсе.
Сада су ти наводи потврђени информацијом америчког новинара Криса Брусарда.
„Писао сам прошле недеље некоме ко би то могао то да зна и био сам у фазону: 'Стално слушам да су Клиперси калкулисали како би избегли Лејкерсе. Нема шансе да верујем у то. То не може да буде истина'. Добио сам одговор да је то тотално тачно. Верујем у то. Они нису желели Лејкерсе. Не кажем да би мање страховали од њих у финалу конференције, али из неког разлога их нису желели раније. То је оно што сам ја рекао“, рекао је Брусард.
Иако је већ после првог пораза на домаћем терену кренуло подсмевање Клиперсима, они су успели да се фокусирају и победе у оба меча у Тексасу.
​Кристапс Порзингис је на домаћем терену значајно успорио, док је Луку Дончића кренула да мучи повреда које никако не може у потпуности да се отараси.
Оно што је јасно да су „преваранти“ из Лос Анђелеса откривени и да им се калкулисање никако није исплатило, јер су се Мавси испоставили као много тежи противник од очекиваног. Ипак, серија је сада потпуно отворена, па се изабраницима Тајрона Луа лоша анализа можда и не обије о главу.
​► Зашто смо видели најгорег Јокића икада?
Доживотна суспензија и хапшење у Бостону! /видео/
Српске тројке разоружале Њујорк! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала