Доживотна суспензија и хапшење у Бостону! /видео/

© AP Photo / Elise AmendolaКошаркаши Бруклин Нетса у расправи са навијачима Бостон Селтикса
Кошаркаши Бруклин Нетса у расправи са навијачима Бостон Селтикса - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2021
Пратите нас
Иако прва рунда још није готова, у досадашњем делу НБА плеј-офа смо видели и трећи инцидент због којег је један од навијача заувек протеран са кошаркашких гледалишта.
Након што је један навијач Њујорка пљунуо плејмејкера Атланте Треја Јанга, а један навијач Филаделфије полио кокицама плејмејкера Вашингтона Расела Вестбрука, десио се још један скандал.
Један навијач Бостон Селтикса није схватио колико озбиљно НБА екипе схватају овакве испаде – пошто су поменутим присталицама својих тимова издали доживотне забране присуства утакмицама – па је решио да окуша срећу.
То је урадио током четврте утакмице између Бруклин Нетса и Бостон Селтикса у „ТД Гаредну“, када је плејмејкера Нетса Кајрија Ирвинга, иначе бившег играча Бостона, гађао флашом.
​Ирвинг је успео да пуком срећом избегне флашу и није се оглашавао после меча, а навијач који га је гађао не само да је добио доживотну суспензију са утакмица Бостона – већ је и ухапшен.
„Одрастите већ једном и уживајте у утакмицама. Не врти се свет око вас... Знамо какви су ти људи из Бостона. Знамо са колико страсти имају према Кајрију, и даље су љути на њега“, објаснио је после меча Кајријев саиграч Кевин Дурент.
Нетрпељивост навијача Селтикса према Ирвингу датира још из 2019. године, када је одлучио да напусти ту екипу и пређе у Бруклин.
Навијачи су искусног плејмејкера окривили да је побегао из Бостона не испунивши обећања која им је дао, а медији су у више наврата пренели да се понашао неприкладно према саиграчима.
​Ватру је Кајри потпалио пред повратак у Бостон управо у овој серији, када је навео да се нада да ће навијачи Селтикса „коментарисати само кошарку“ и да се нада да неће чути „суптилно расистичке прозивке са трибина“.
То да међу навијачима седамнаестоструког НБА шампиона има расиста није тајна, чега су и свесни сами тамнопути кошаркаши те франшизе.
Тужно је и гнусно чути (вређање Ирвинга), јер, иако се ради о нашим противницима, и ми имамо играче на које се односе те расистичке 'прозивке', а од нас очекујете да се боримо за вас“, изјавио је бек Бостона Маркус Смарт.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2021
Зашто смо видели најгорег Јокића икада?
То није први пут да Смарт указује на расизам у Масачусетсу, пошто је са јавношћу поделио занимљиву причу прошле године.
Он је, како је навео, био жртва расистичких увреда од стране једне жене – која је, иначе, носила дрес Бостона – када јој је рекао да се помери са улице како би избегла потенцијалну саобраћајну несрећу.
„На секунду сам се осећао као да не могу да дишем... У секунди више нисам био човек. Та жена у мени није видела људско биће. Био сам забавни програм. И ништа више. И, верујте ми, морао сам да дам све од себе како је не бих извређао“, објаснио је тада 27-годишњак рођен у Даласу.
Бруклин и Бостон се састају у првој рунди плеј-пофа Истока и тренутно је 3-1 за Нетсе.
Америка је видела шта Бобан може, али су он и Лука доживели дебакл! /видео/
Јокић за хорор партију окривио великог пријатеља
Амерички простаклук – пљување и бацање кокица на главу: „Они раде шта хоће!“ /видео/
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала